Ingrediente
- 7 ardei potriviti
- 350 g carne de vitel
- 80 gr orez
- 1 morcov
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- 1/2 lingurita sare
- un pic de piper
- 800 ml suc de rosii
- 2 lingurite zahar brun
- busuioc verde
Mod de preparare
Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie. Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoare, sau daca aveti un mixer multifunctional cu maruntitor/tocator, folositi-l pe acesta. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa, morcovul si orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si scobim semintele si nervurile.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de carne.
Asezam ardeii umpluti pe fundul vasului de ceramica al slow cooker-ului Crock Pot 4,7l Digital si turnam sucul de rosii cat se acopere 3 sferturi din ardei.
Adaugam in sucul de rosii 2 lingurite de zahar brun si in functie de cat e de sarat potrivim de sare.
Conectam aparatul Crock-Pot la o sursa de curent, punem capacul, modul de gatire ‘High’ si selectam timpul de 4 ore. (dupa 3 ore si jumatate am verificat si aveam carnea si orezul fiert si am oprit aparatul, dar depinde foarte mult de carnea folosita iar carnea mea era tare frageda fiind de la vitel crescut la tara).
Adaugam la final busuioc tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vitel la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|