Ingrediente
- 500 g carne tocata ( eu folosesc un amestec de carne de porc si de vita )
- 6 – 8 ardei grasi
- 75 g orez
- 1 buc ceapa
- 2 - 3 buc rosii
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita sare
- cateva fire de patrunjel verde
Mod de preparare
Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala.
Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt.
Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul verde taiat marunt.
Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena si pe urma se ia cu mana si se pune in fiecare ardei.
Se taie rosiile in felii si se pune cate o bucata de rosie in fiecare ardei, ca un capacel.
Se asaza ardeii pe urma in cratita de fiert, se acopera cu apa si se dau la fiert.
Eu am folosit o oala sub presiune, deoarece ma grabeam si fierberea ardeiului nu a durat mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|