Ardei umpluti cu ciuperci si ton

Postat de caroline in Mancaruri de legume
19 Sep 2014 | 6489 vizualizari
Ardei umpluti cu ciuperci si ton

Ardei,ton,ciuperci....toate ingrediente absolut delicioase. Ideali pentru cina !!!

Ingrediente

  • 8 jumatati ardei gras
  • 1\2 ceapa rosie
  • 180 gr ciuperci ( in ulei)
  • 2 catei usturoi
  • 160 gr ton ( in ulei)
  • 150 gr orez
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • 1 iaurt grecesc

Mod de preparare

Jumatatile de ardei le curatam se seminte si nervuri , le spalam si le lasam sa se scurga bine de apa . 

Intre timp punem ulei de masline intr-o tigaie si punem cateii de usturoi curatati de coaja.Lasam la foc iute 2-3 minute ( astfel uleiul va lua aroma usturoiului ). 

Adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile scurse de uleiul din conserva.Lasam la foc potrivit sa se caleasca impreuna amestecand din cand in cand cu o spatula de lemn .

Adaugam apoi tonul ( la fel , scurs de uleiul din conserva ) si amestecam .Lasam la foc potrivit 10 minute.

Punem orezul in tigaia cu ciuperci si ton ,adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand cu spatula de lemn .Potrivim de sare si piper .Cand orezul e aproape fiert adaugam sucul de rosii si amestecam usor .

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si asezam jumatatile de ardei . 

Umplem ardeii cu compozitia din tigaie .

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-25 minute ( pana ce ardeii s-au rumenit frumos la suprafata).

Se servesc calzi cu iaurt grecesc .

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu ciuperci si ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Postat de anuta

Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece. Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc...

Citeste continuarea

Mancare de linte

Postat de TAB1TA

Mancare de linte

Am lasat lintea la inmuiat intr-un bol cu apa aproximativ 3 ore. Apoi am scurs apa. Am pus apa intr-o oala la fiert si am adaugat lintea cand apa a inceput sa fiarba. Am lasat-o vreo 5-10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2014, 18:14
Buni
la 19.09.2014, 18:19
la 19.09.2014, 18:40
la 19.09.2014, 18:55
la 19.09.2014, 19:01
Buni

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking