Ardei umpluti cu orez

Postat de Bunica in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 2255 vizualizari
Ardei umpluti cu orez

Cand piata e plina de legume proaspete e pacat sa nu profiti. Asa ca am trecut la treaba preparand acesti ardei cu orez. Am folosit Condimente natural 100%  de la Delik'at, Amestec de ierburi cu patrunjel. Au iesit o bunatate!

Ingrediente

  • 4 bucati ardei gras
  • 150 g. orez
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita Amestec de ierburi cu patrunjel de la Dleik`at.
  • sare, piper dupa gust
  • 200 g. ciuperci
  • Pentru sos
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper
  • 100 ml. suc de rosii

Mod de preparare

Spala ardeii si scoate-le cotorul.

Curata ceapa, spal-o si toac-o marunt.

Intr-un vas pune ceapa, 150 ml. apa si pune pe foc.

Cand ceapa este sticloasa, adauga orezul si lasa la fiert.

Daca apa scade, adauga cate putina apa din cand in cand.

Ciupercile se scot din borcan si se maruntesc.

Le adaugi peste orez si lasi la fiert 5-10 minute.

Adaugi o lingura de ulei, lingurita de condimente Delik`at, amesteci apoi iei vasul de pe foc, acoperindu-l cu un capac.

Pregatesti sosul.

Ceapa curatata de coaja, spalata, tocata marunt se pune in tigaie cu o lingura de ulei.

Se lasa la pregatit 2-3 minute, apoi se adauga sucul de rosii.

Se ia de pe foc.

Ia compozitia de orez si repatizeaz-o in ardei.

Pune ardeii intr-un vas, toarna sosul peste ei, pune in vas o frunza de dafin si da la cuptor la 150 grade C, pentru 45-50 minute.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui

Postat de MotanLaOale

Ardei umpluti cu carne de pui

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:17
la 06.07.2018, 10:43
la 06.07.2018, 11:28
Îmi plac mult ardeii umpluți...!
la 08.07.2018, 21:46
la 09.07.2018, 11:57
Foarte buni!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking