Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Postat de Pungasa_Rogue in Mancaruri de post
24 Apr 2019 | 4988 vizualizari
Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 150 g legume mexicane (congelate)
  • 6 linguri ulei
  • 150 g orez
  • 50 g soia, granule
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1-1,5 l apa
  • 11 ardei kapia (congelati)
  • 2-3 linguri faina
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • putin busuioc uscat
  • 2-3 fire de leustean verde

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc, scurse de apa.

Ceapa, morcovul si legumele mexicane se pun intr-un wok impreuna cu 6 linguri de ulei. Se adauga orezul (daca este foarte curat nu se mai spala), granulele de soia, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat si putin cimbru uscat. Se inabusesc toate ingredientele, adaugand doua cani de apa, apoi se lasa sa se racoreasca dupa ce apa a scazut.

Ardeii se spala cu apa calda ca sa se decongeleze, se surg de apa si se umplu cu amestecul de legume. Nu se umplu pana la refuz deoarece orezul se va mai umfla si va sparge ardeii (se umplu cam 3/4). La capatul ardeilor se pune putina faina, cu rolul de a forma un capac care impiedica umplutura sa iasa.

Se aseaza ardeii in wok si se fierb in apa. Dupa ce se umfla orezul, se adauga sucul de rosii, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, doua foi de dafin si putin busuioc uscat. Se mai clocoteste totul, cat sa se intrepatrunda gusturile.

Dintr-o lingura de faina si 4-5 linguri de apa se face un rantas, care se pune in wok. Se mai clocteste mancarea inca putin, apoi se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Soia cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Soia cu legume si sos de rosii

Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...

Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Postat de Ina

Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post

Scurgem apa din c onserva de  fasole verde   si tocam marunt pastaile. Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica, apoi scurgem  sucul prin presarea morcovului ras, in...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.04.2019, 13:33
Wow, ce bine arată!
la 24.04.2019, 13:43
la 24.04.2019, 14:00
Foarte buni...!
la 24.04.2019, 14:33
Buni, buni!
la 24.04.2019, 14:51
N-am mai papat soia de mult, dar cred ca merge tare bine in ardei umpluti!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking