Aripioare crocante cu orez prajit

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
26 Iun 2016 | 2308 vizualizari
Aripioare crocante cu orez prajit

Ingrediente

  • 5 aripioare de pui bio
  • 1 lingura cu varf de mix 5 condimente chinezesti
  • sare, piper
  • 1 bucata de 2 cm ghimbir proaspat
  • 1 lingura sos dulce de chili
  • 1/2 lingura sos de soia
  • 1/2 lingura miere
  • 100 grame orez brun
  • 2 mani spanac proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • 1 chili
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 ou mare

Mod de preparare

Se curata aripioarele si se presara cu sare, piper si 5 condimente chinezesti. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, se acopera cu foile de aluminiu si se gatesc 50 de minute la 180 de grade Celsius. 

Intre timp, se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge de apa si se lasa la racit. 

Se rade ghimbirul fin si se amesteca cu sosul dulce de chili, sosul de soia si mierea.

Se indeparteaza folia de pe aripiore si se ung cu mixul obtinut anterior. Se gatesc 30 de minute, pe raful superior, intorcandu-le la jumatatea timpului. 

Cu cateva minute inainte de a scoate aripioarele din cuptor, se incalzesc 2 linguri ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul feliat si chiliul taiat rondele. Se soteaza 1 minut, se adauga spanacul tocat si orezul si se amesteca frecvent pentru cateva minute. 

Se scot aripioarele din cuptor, se presara semintele de susan deasupra, se transfera pe o farfurie si se pastreaza la cald. 

Se adauga 100 ml de apa fierbinte in vasul in care au fost gatite aripiorele si cu o spatula se indeparteaza cat mai mult din sosul caramelizat, dizolvandu-l in apa. Se adauga peste orez si se soteaza 1-2 minute, la foc mare. 

Se aduna tot orezul intr-o margine a tigaii, iar in portiunea libera se prajeste oul, amestecand-ul cu o spatula, pentru a obtine norisori de omleta. Se amesteca apoi cu restul de orez. Se adauga sare si piper dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante cu orez prajit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui crocant Godina

Postat de Zamfira

Pui crocant Godina

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte. Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă...

Citeste continuarea

Quesadilla cu pui

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2016, 16:05
Bune aripioare!
la 26.06.2016, 17:02
buna mancare
la 26.06.2016, 19:14
Din astea vreau, asa crocante;-bd
la 27.06.2016, 09:14
la 27.06.2016, 09:20

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking