Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Postat de gaby_d in Pui
13 Feb 2015 | 15223 vizualizari
Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb

Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 gr faina alba
  • o lingurita boia ardei iute
  • o lingurita pudra de usturoi
  • piper
  • 2 oua
  • fulgi de porumb macinati
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Spalati aripioarele de pui si le curatati.

Taiati-le in doua pe fiecare.

Le puneti intr-un bol si turnati sosul de soia. Amestecati bine.

Intr-o cutie incapatoare amestecati faina cu usturoiul, boiaua si putin piper. Asezati aripioarele lasand loc intre ele.

Puneti capacul cutiei si agitati cutia pentru a se acoperi aripioarele cu faina. Le puteti da si pe fiecare, separat, prin faina. Nu-i niciun pas esential asta.

Dati cutia la frigider pentru 2 ore.

Intr-o tigaie incapatoare incingeti ulei. Lasati-l sa se infierbante bine!

Luati aripioare din cutie si  le treceti prin ou batut bine cu putina sare, apoi prin fulgii de porumb.

Le puneti in uleiul incins si le prajiti pe ambele parti la foc mic pana se rumenesc frumos.

Le scoateti pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Noi am servit cu piure de legume (cartof, morcov si telina) dar le puteti servi si simple, cu salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante, in crusta de fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de ardei copt cu piept de pui

Postat de merisor67

Tocana de ardei copt cu piept de pui

Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic. Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata. Se va curata foarte bine,...

Citeste continuarea

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Postat de rocsi_1612

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2015, 22:22
Mmmm o bunatate, stiu ca este tarziu dar tot as servi o aripioara
la 13.02.2015, 22:26
ce bune sunt
la 13.02.2015, 22:28
Hiiiiii astea le-ai facut cand iti era lene si somn?
la 13.02.2015, 22:31
nu ))
azi am fct numa strudele cu mure si o tocanita de galbiori si ghebe cu ou si smantana, cu mamaliguta.
o fo tare bun.
la 13.02.2015, 22:32
huoooo

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking