Aripioare crocante la cuptor

Postat de privatelaura in Pui
5 Feb 2015 | 11671 vizualizari
Aripioare crocante la cuptor

Sunt atat de multe mancaruri apetisante, gustoase, genul pe care il doreste toata lumea, dar care sunt intotdeauna blamate pentru "nocivitatea" lor, in special tipul de mancare fast -food. Fie ca vorbim despre combinatia "nefericita" de carbohidrati, fie ca vorbim de procedeul de preparare termica, aceste mancaruri au "o hiba". Este drept, mancarea tip fast-food arata bine, este gustoasa, dar eu refuz sa o consum in cadrul magazinelor. Nu stiu ce carne contin, nu stiu de cand e procesata, dar stiu cu siguranta cauleiul incareeste prajita are multe zile de folosinta. Alegerea imi apartine, desigur, si drept urmare, am reusit sa reproduc acasa,in bucataria mea, cateva dintre aceste gustari. Astazi, va fac pofta cu niste aripioare crispy, fara prajeala, fara mizerie pe aragaz, si extra gustoase. Sunt crocante, rumene, si in acelasi timp, suculente! Ce mai... sunt grozave!

Ingrediente

  • 8 -10 aripioare de pui
  • 1 ou batut cu 2 linguri de lapte
  • 300 gr fulgi de porumb
  • 1 cana faina
  • condimente: sare,boia, oregano
  • cateva linguri ulei de masline
  • 4-5 cartofi

Mod de preparare

Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua sau le puteti lasa intregi. Le punem in aparatul de gatit la aburi, presaram sare si le gatim 10 minute, nu mai mult. Daca nu aveti steamer, puneti la fiert o oala cu apa, umpluta pe jumatate, adaugati o strecuratoare mare sau o sita, puneti aripioarele acolo si acoperiti cu un capac. Lasati 10-15 minute.

Intre timp, batem un ou intr-un castronel, punem o cana de faina in alt castronel, iar fulgii de porumb ii faramitam cu mana sau cu un sucitor.

In castronelul cu faina, punem un praf de sare, boia si oregano si amestecam.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Scoatem aripioarele, ele vor fi lipicioase. Le tavalim prin faina condimentata, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Presam un pic pe fiecare parte. Apoi le transferam in tava de copt. Le punem la copt, la foc iute, cam 10 minute.

 Ies rumene, crocante, iar cand muscati din ele, sunt suculente. Cu siguranta le veti face des. Nu au nevoie sa stea mult in cuptor, fiindca ele sunt patrunse si gatite de la aburi.

Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem fasii groase. Ii punem 10 minute maxim, la aburi, apoi ii transferam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Presaram un pic de sare, ulei de masline, apoi rozmarin, oregano,boia si fulgi de porumb. Ii punem in cuptor, la foc iute, tot maxim 10 minute. Sunt deliciosi.

Pregatim un sos de usturoi cu iaurt si condimente.

Garantez ca va veti rasfata cu asa meniu, desi combinatia nu este tocmai una de adoptat in fiecare  zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

Postat de momo121

Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.      Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...

Citeste continuarea

Aripioare la cuptor

Postat de mitinita

Aripioare la cuptor

Aripioarele de pui se spala si se lasa la scurs. Uleiul se amesteca intr-un bol cu condimentele.  Se adauga aripioarele si se amesteca cu mana. Se pun aripioarele in tava. Se da...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2015, 14:42
Gustoase rau
la 05.02.2015, 14:44
Mmmmm....ce bunatati!
la 05.02.2015, 14:51
Laurici drag,mă primești la tine? Ce bunătate ai reusit
la 05.02.2015, 15:00
Cine poate refuza!?
la 05.02.2015, 15:04
cu drag

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking