Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

Postat de momo121 in Pui
13 Mar 2020 | 4891 vizualizari
Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor

Cine iubeste carnea crocanta si usor picanta, acest preparat este perfect pentru o masa copioasa.
La noi a fost de mare succes!

Ingrediente

  • 1 caserola aripioare de pui (circa 1 kg )
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita plina cu sare
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia picanta sau fulgi de chili
  • jumatate de lingurita piper negru macinat
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita de mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 catel mare de usturoi

Mod de preparare

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.
     Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper, boia dulce si iute), bineinteles voi puteti adauga si alte condimente care va plac (ghimbir, nucsoara, curry sau ce va place).
     Amestecam bine,bine pana acoperim toate bucatile de aripioare cu condimentele adaugate.
Acoperim bolul si-l lasam circa 30 minute la temperatura camerei.

     Intre timp dam drumul la cuptor (200°C cu ventilatie), iar intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezam frumos aripioarele, fara a le suprapune si dam la cuptor pentru 20 minute, dupa le intoarcem pe partea cealalta pentru inca 25 minute.

    In acest timp, pregatim repede sosul: Intr-un ibric micut punem mierea, uleiul, otetul balsamic, mustarul si catelul de usturoi pisat sau dat pe razatoare, punem totul pe foc pana da un clocot, apoi dam deoparte.

    Cat timp ne-a mai ramas, pregatim o alta tava tapetata cu hartie de copt si peste ea asezam un gratar. Pe acest gratar asezam aripoarele una cate una si cu un penson ungem fiecare bucata cu sosul pregatit, pe ambele parti si dam din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute pana ce glazura se usuca si aripioarele devin crocante.

Se servesc calde si cu o garnitura alaturi!

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui crocante pregatite la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Vinete umplute, la cuptor

Postat de mirela0911

Vinete umplute, la cuptor

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata....

Citeste continuarea

Piept de pui in crusta de mac si susan

Postat de sufletista

Piept de pui in crusta de mac si susan

Pieptul de pui il  spalam si il taiem felii mai grosute Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2020, 17:20
la 13.03.2020, 17:24
Cât de apetisante sunt...!
la 13.03.2020, 18:45
Tare bune!
la 13.03.2020, 19:11
la 13.03.2020, 19:36

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking