Aripioare de pui super crispy

Postat de Ksenya in Pui
15 Mai 2020 | 339 vizualizari
Aripioare de pui super crispy

Daca doriti aripioare foarte crocante va indemn sa incercati reteta de mai jos.

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita cu varf boia de ardei
  • 1/2 lingurita piper
  • O lingurita rasa praf de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 5 oua mari
  • ½ pahar faina alba
  • ½ pahar pesmet de paine Akaya
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

 

Aripioarele le trecem prin  flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.

  Spalam  si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact  intr-o caserola cu capac.

 Separat, intr-un castron adaugam boiaua, piperul, praful de usturoi si sarea. Amestecam totul, apoi adaugam laptele. Amestecam pana se dizolva sarea si adaugam totul peste aripioare. Acoperim si dam la rece. Minim 3 ore sau ideal ar fi peste noapte.

 Pregatim 3 castroane, unul cu faina, altul cu pesmet si altul cu ouale batute  spuma.

 Intr-o tigaie sau ceaunel de tuci, adaugam ulei cat sa acopere bine fundul vasului si lasam sa incinga bine uleiul.

 Trecem aripioarele prin faina, ou si pesmet si le prajim in ulei pana capata o nuanta aramie.

 Le scoatem intr-un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a elimina surplusul de ulei.

 Se servesc cu sosul care va place.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui super crispy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Tocanita din pipote si inimi de pui

Postat de CameliaComan

Tocanita din pipote si inimi de pui

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot...

Citeste continuarea

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

Postat de Dya

Pulpe de gaina cu sos - Philips Multicooker

Asezam pulpele (spalate si curatate in prealabil) in vas si setam din MENU functia FRY pentru 30 de minute. Intre timp tocam leumele si le adaugam peste pulpe, in ultimele 5 minute. Condimentam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.05.2020, 17:20
Ce bine arata!
la 15.05.2020, 18:01
Bun !!!!
la 15.05.2020, 18:27
ce bunatate ai facut!! SI rpezentarea e foarte frumoasa!
la 15.05.2020, 18:50
Eu nu mănânc aripioare, dar îmi place mult puiul crispy (am postat și rețetă)...
la 15.05.2020, 19:21
Pe gustul nostru!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking