Ingrediente
- 10 buc aripi de pui
- 100 ml miere
- 50 ml sos Teriyaki
- 1/2 lingurita Delikat 100% natural – Chilli
- sare
- 4 cartofi
- 2 lingurite Delikat 100% natural - Condimente pentru Cartofi
- 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare
Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli.
Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu miere.
Se amesteca bine si se lasa la frigider, acoperite, pentru cel putin 1 ora sau peste noapte.
Aripile se pun intr-un vas termorezistent, cu tot cu sos, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Se lasa 20 min pe o parte si inca 20 min, pe cealalta parte.
Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentul pentru cartofi si sare.
Cartofii se pun intr-o tava cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 min sau pana cand sunt rumeniti frumos.
Se servesc impreuna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare lipicioase cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|