Ingrediente
- cantitatile sunt variabile in functie de cati gurmanzi sunt in zona ( la picnic am facut mai multe)
- 1.800 gr aripioare pui
- delicat legume 1 lingura
- 3-4 oua
- sare
- piper
- fulgi de porumb
- faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa se raceasca un pic, le punem pe un servet sa se absoarba toata apa in care au fiert.
Separat batem bine ouale cu sare si piper. Cu un facalet maruntim fulgii de porumb, nu foarte mult, apoi tavalim aripioarele prin faina, le trecem prin ou si prin fulgii de porumb maruntiti. Atentie! nu puneti in castron toti fulgii deodata ca se umezesc si nu se mai prind de aripioare. Incingem uleiul intr-un tuciulet incapator, cand s-a incins uleiul punem la prajit aripioarele, se intorc de pe o parte pe alta; cand sunt rumene, se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei.
Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picnic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|