Aripioare picnic

Postat de Leontina_Costel1970 in Pui
20 Oct 2018 | 3710 vizualizari
Aripioare picnic

Pentru ca am vazut ca au avut succes aripioarele pe care le-am adus la Picnicul Bucatarasilor, am zis sa-mi fac inaugurarea cu aceasta reteta. 

Ingrediente

  • cantitatile sunt variabile in functie de cati gurmanzi sunt in zona ( la picnic am facut mai multe)
  • 1.800 gr aripioare pui
  • delicat legume 1 lingura
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • fulgi de porumb
  • faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Mai intai curatam de eventualele impuritati aripioarele, apoi le spalam si le punem intr-o oala, acoperim cu apa, adaugam delikat si lasam sa fiarba cca 20 minute. Scoatem aripioarele le lasam sa se raceasca un pic, le punem pe un servet sa se absoarba toata apa in care au fiert.

Separat batem bine ouale cu sare si piper. Cu un facalet maruntim fulgii de porumb, nu foarte mult, apoi tavalim aripioarele prin faina, le trecem prin ou si prin fulgii de porumb maruntiti. Atentie! nu puneti in castron toti fulgii deodata ca se umezesc si nu se mai prind de aripioare. Incingem uleiul intr-un tuciulet incapator, cand s-a incins uleiul punem la prajit aripioarele, se intorc de pe o parte pe alta; cand sunt rumene, se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei.

Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picnic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Gorgonzola Picantă
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Gorgonzola Picantă

Retete similare

Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui

Postat de cris2711

Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui

Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele. Rosiile se spala si taie cubulete. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline. Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline. Cand...

Citeste continuarea

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2018, 17:06
Hmmm .... aici e de Denis, mare amator!
la 22.10.2018, 18:25
bune bune
la 22.10.2018, 21:26
Ce se vor bucura fetele pt reteta
la 22.10.2018, 21:43
Daca i-am prins la inghesuiala i-am pus la treaba.....si cu ce reteta era sa inceapa daca nu cu celebrele aripioare...
la 23.10.2018, 06:50
Tare bune, preferatele copiilor!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking