Pornim cuptorul pentru ca tot ce pregatim aici in afara de sos facem la cuptor.
Ne mai trebuie doua tavi una pentru aripioare si una pentru cartofi .
Aripioarele le spalam si curatam. Le lasam sa se zvinte putin si le asezam pe tava . Presaram sare si piper si ketkhup ( eu am folosit ketkup facut in casa ), daca folositi ketkup cumparat atentie la cantitatea de sare .
Le frecam bine de tot in asa fel incat sa fie acoperite pe toate partile cu ketkup .
Cartofii ii spalam bine cu o periuta , daca sunt mai mici ii lasam intregi , daca sunt mai mari atunci ii taiem in cubulete mai maricele si ii asezam in tava . Presaram sare si ierburi aromate (optional), si punem bucatele de unt .
Punem tavile la cuptor , preferabil in acelasi timp sa se faca impreuna . Pe cand sunt gata aripioarele sa fie si cartofii gata .
Cand am terminat cu aripioarele si cartofii ne apucam de sos : spalam mararul si il tocam marunt . Intr-o cratita mica punem ulei si calim foarte putin usutoriul zdrobit , adaugam mararul, sare , piper si 150 ml lapte si lasam sa fiarba cam 10 minute. Asezonam cu sare si piper .
Smantana , restul de lapte si faina le amestecam intr-un bol , luam cu o lingura si din sosul cald vreo doua linguri si amestecam cu ele . Turnam amestecul in cratita si amestecam rapid pana se ingroasa putin . Oprim focul si dam deoparte , il lasam sa se raceasca pana cand sunt gata celelalte.
Serviti aripioarele si cartofii calde , impreuna cu sosul