Ingrediente
- 800 grame carne de vita sau porc
- 1 legatura ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 1 bucata de 1 cm de ghimbir
- 2 lingurite Sambal (sos picant)
- 2 linguri zahar brun (sau de palmier)
- 1 lingura ulei de susan
- sare, piper
- 130 ml Ketjap manis (sos dulce de soia)
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura de faina
- Pentru servit:
- orez gatit
- ceapa verde
- seminte de susan
- 4 oua ochiuri prajite
- fasole verde gatita la aburi
Mod de preparare
Se taie carnea in cuburi, ceapa verde in rondele, ghimbirul se rade si usturoiul se piseaza.
Se soteaza carnea impreuna cu ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mare cateva minute. Se transfera in vasul Slow Cookerului in care se mai adauga ketjap, sosul de soia, sambal, zaharul si uleiul de susan. Se gatesc 4-5 ore la setarea Low.
Dupa 4 ore, se adauga faina, se amesteca bine si se mai lasa aproximativ 30 de minute, pana se ingroasa sosul.
Se serveste cu orez, ceapa verde, fasole verde, oua si seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Babi Ketjap (Tocana indoneziana de vita) la Slow cooker" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|