Baclava înghețată

Postat de CameliaComan in Dulciuri
7 Feb 2016 | 3270 vizualizari
Baclava înghețată

Frozen Bakclava - Baclava Inghetata Ma uitam intr-o zi pe Paprika si am vazut aceasta reteta. Mi-a placut, am notat-o si am preparat-o. Au venit in vizita niste prieteni si nu stiam ce sa le fac dulce. Asa ca m-am decis la aceasta reteta. A fost un succes!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de aluat
  • 70 gr unt topit
  • 1 cana alune nesarate si nuci
  • 1 cutie medie de inghetata de vanilie
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • sucul de la 1 portocala

Mod de preparare

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine de tot.

Topim untul. Cu un cutit am tocat putin nucile si alunele. Cu o pensula ungem pe rand cate o foaie cu unt iar apoi presaram nucile si alunele. Procedam astfel cu fiecare foaie pana avem un strat de 8 foi. Se taie patratul foii in triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 150 grade C. Captusim o tava cu hartie de copt si le coacem aproximativ 20 de minute la 150 grade C. Le supraveghem ca sa nu se arda. Trebuie sa prinda o culoare aurie la suprafata.

Intre timp facem siropul. Punem intr-o craticioara cele 8 linguri de zahar, mierea, scortisoara, esenta de vanilie si sucul de la o portocala. Lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa. Amestecam continuu. Luam craticioara de pe foc si o lasam deoparte.

Scoatem triunghiurile din cuptor si le ungem bine cu sirop. Lasam putin sa se raceasca. Intre timp scoatem inghetata, o desfacem din folie si o taiem in triunghiuri mici. Punem un triunghi de baclava jos, apoi un triunghi de inghetata si inca un triunghi de baclava. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava înghețată" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini croissante cu ciocolata

Postat de gicuta69

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem putin aluatul si  il taiem in 8 bucati egale....

Citeste continuarea

Tarta cu branza si stafide

Postat de rocsi_1612

Tarta cu branza si stafide

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, oul, zaharul si le amestecam cu mana. Adaugam coaja rasa de portocala, praful de sare, praul de copt si faina in ploaie. Framantam usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 12:38
Arata bineeee...
la 07.02.2016, 12:45
vaaaai, ce faina e!
la 07.02.2016, 12:50
Ohhh, mama! Ce bunatate!
la 07.02.2016, 12:53
delicioasa!
la 07.02.2016, 12:57
apetisanta si interesant!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking