Ingrediente
- 750 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita de sare
- 150 ml lapte
- 180 ml apa calduta
- 2 oua
- 50 g unt
- cascaval ras
- 1 ou pentru uns
Mod de preparare
Pentru inceput am pus intr-un vas drojdia uscata cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putina apa calduta, si am lasat putin la crescut. Intre timp, am pregatit un vas in care am adaugat 500 g faina ( restul de faina am oprit-o pentru framantat), cele doua oua, sarea, laptele si apa caldute si untul. Le-am amestecat pe toate, apoi am adaugat si drojdia. Am adaugat din faina ramasa putin cate putin, pana am incorporat-o pe toata si am framantat aluatul pana nu s-a mai lipit de maini. L-am pus inapoi in bol si l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul. Cand aluatul este crescut, l-am rasturnat din nou pe masa de lucru si l-am taiat in 12 bucati pe care le-am facut in forma de bila. Am luat fiecare biluta, am intins-o, am presarat cascaval si apoi am rulat-o. Le-am mai lasat sa creasca in tava 20 de min, apoi am uns cu ou batut si am presarat pe deasupra cascaval. Se da la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mic.
Sa aveti spor la facut!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|