Baghete umplute

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
10 Mar 2016 | 3859 vizualizari
Baghete umplute

Cumpărând niște baghete lungi și proaspete și mâncând din ele, am avut senzația ca sunt necoapte și atunci m-am gândit ca pot realiza cu ele o rețetă de baghete umplute, cu ce am găsit prin frigider. Chiar au ieșit grozave și a trebuit să repet rețeta, pentru că au fost puține.  

Ingrediente

  • 1 baghetă de pâine
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de busuioc
  • 100 g roșii deshidratate
  • 150 g ceafă de porc afumată
  • 2 cârnăciori
  • 50 g cașcaval afumat
  • 15-20 g fulgi de parmezan

Mod de preparare

Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele. 

Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm compoziția.

 Cu această compoziție umplem cojile baghetei, și le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, pentru 10 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.

 Feliem ceafa de porc și cârnații, roșiile deshidratate le porționăm mai mici, iar cașcavalul îl feliem subțire.

Scoatem baghetele de la cuptor și le acoperim cu restul ingredientelor, așezând din loc in loc și frunze rupte de busuioc, pentru o aromă plăcută.

Deasupra vom așeza feliile de cașcaval și fulgii de parmezan, pentru a se gratina frumos.

Dăm din nou baghetele la cuptor pentru 5-6 minute, sau până când  se gratinează frumos.

Am ales să dau baghetele fracționat la cuptor, pentru a fi sigură că se prepară bine compoziția cu ouă, iar dacă puneam și cașcavalul de la început, acesta s-ar fi topit și uscat prea rău.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de baghete umplute! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv baghete umplute la cuptor

Postat de rocsi_1612

Aperitiv baghete umplute la cuptor

Taiati bagheta in doua, apoi iar in doua pe lungime, sa obtineti niste barcute. Scoateti miezul, dar nu chiar tot. Carnatul il taiati rondele. Maslinele le taiati feliute, iar mozzarella o dati...

Citeste continuarea

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul. Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2016, 09:59
bune
la 10.03.2016, 10:00
Bunee!
la 10.03.2016, 10:04
gustoase!
la 10.03.2016, 10:06
delicios
la 10.03.2016, 10:11
Mmm...o bunatate!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking