BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

Postat de nico_nico in Prajituri
26 Oct 2016 | 2801 vizualizari
BAIGLI(Cozonacel cu nuca)

Sunt o minunatie de cozonacei.                                                       POFTA BUNA!!!!!!

Ingrediente

  • 550-600 gr faina ( 3 cani),
  • 2 linguri de untura de porc,
  • 100 gr margarina ,
  • 1 ou intreg,
  • 1 galbenus de ou,
  • un cub mic de drojdie(20 gr),
  • 4 linguri zahar,
  • 150-200 ml lapte,
  • putina sare.
  • Umplutura:
  • 500 gr nuca macinata,
  • zahar dupa gust,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja de a o lamaie,
  • 100 ml lapte.

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul si putina sare.Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu untura si margarina apoi adaugam 1 galbenus si oul intreg, apoi drojdia dizolvata si laptele.Framantam aluatul pana se omogenizeaza si il lasam la dospit circa 40 minute la loc caldut.Aluatul rezultat il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o intindem sub forma dreptunghiulara cu o grosime de 3 mm peste care punem 1/3 din umplutura(peste nuca macinata adaugam laptele fierbinte si zaharul si zaharul vanilat si  coaja de lamaie si amestecam bine si impartim in trei parti).Cozonaceii cu nuca ii punem in tava tapetata cu hartie de copt ii ungem cu un galbenus de ou si ii mai lasam circa 15 minute la dospit apoi ii coacem circa 40 minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "BAIGLI(Cozonacel cu nuca)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baigli cu nuca

Postat de MotanLaOale

Desert baigli cu nuca

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...

Citeste continuarea

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2016, 21:06
Tot cu nuca prefer si eu cozonacii!
la 27.10.2016, 09:02
la 01.11.2016, 10:12
Buni de tot!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking