Balmos

Postat de adriana65 in Aperitive / Garnituri
8 Mai 2009 | 24437 vizualizari

Balmosul este o reteta tipic romaneasca. Cel putin, nu am auzit ca in alte parti sa se gateasca asa ceva, poate or fi, cine stie. Balmosul autentic se pregateste pe foc de lemne. Are un gust unic. Ingredientul principal care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras, gros, cu multe ramasite de cas prin el. Asta in cazul in care il cumparati de la cineva de incredere, de la cunostinte sau direct de la vreo stana. La piata sigur nu o sa-l gasiti in aceasta forma, fiind mai mult un zer slab si acru.

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 08.05.2009, 23:31
Bun venit in gaska bucatarasilor. Supercalifragilisticexpialidoushez retetele (cuvintul asta il stiu de la fi-mea )
la 09.05.2009, 01:36
Poti sa-l mai spui o data?
la 09.05.2009, 02:08
Nu mai poate...este in stomac!Bine ca nu si-a inghitit si limba!
la 09.05.2009, 08:31
, jucam spinzuratoarea, Miha?
la 09.05.2009, 11:16
ei bine, eu nu am mancat niciodata, nu stiam nici ce-i jintuiala, noroc cu husbandul specialist..
la 09.05.2009, 23:33
Io am crezut prima oara ca Balmosul e in castronelul din stinga . Dupa ce am citit el era de fapt in dreapta.

Intrebare? Ce e in castronelul din stinga si cum se face?
la 09.05.2009, 23:59
in castronelul din stanga este supa de salata verde. Asa cum este mentionat si in reteta. O sa revin si cu reteta de supa de salata, dar nu acuma, ca-i prea tarziu; abia am ajuns acasa.
la 10.05.2009, 00:02
Imi pare tare rau ca nu am dat de voi mai devreme. As fi publicat mai multe retete , dar acuma ca v-am descoperit nu ma mai las de gasca voastra.
la 10.05.2009, 00:41
, miine seara dam petrecere online la premiile bucataras.ro. n-ai sa regreti daca vii pe site alaturi de noi duminica seara
la 10.05.2009, 09:42
buna, am sa fac tot posibilul sa fiu alaturi de voi. Sper ca diseara sa nu ajung acasa la fel de tarziu ca sambata. Dar nu conteaza, la orice ora vin o sa va dau de stire.
la 09.10.2010, 15:47
multumesc adriana foarte gustos si pregatita sa incerc

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking