Banana bread- Chec cu banane

Postat de Anett in Dulciuri
16 Oct 2015 | 3632 vizualizari
Banana bread- Chec cu banane

Baietii de la Sorted Food au facut aceasta minunatie. :)

Ingrediente

  • 2 banane
  • 50 g stafide
  • 25 ml rom
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 120 g zahar
  • 2 ou
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura fulgi de cocos

Mod de preparare

In primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. 

Luam stafidele si turnam romul deasupra lor si lasam cateva minute ca sa rehidrateze.

Cand coaja bananelor au devenit negru, le scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi le curatam si le maruntim.

Intre timp intr-un vas topim untul pana cand devine de culoare maro, apoi lasam sa raceasca putin.

Intr-un bol mare cu un mixer amestecam untul topit cu zaharul, adaugam apoi oule si smantana. Incorporam si pasta de banane, apoi faina cu praful de copt. Pe la sfarsit adaugam si ciocolata maruntita si stafidele. Turnam amestecul in tava de chec si presarim cu zahar brun si fulgi de cocos. Punem in cuptor pentru 45 de minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread- Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de paste cu branza si zahar ars

Postat de AdrianUdrea

Budinca de paste cu branza si zahar ars

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde. Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa...

Citeste continuarea

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

Postat de simona72

Panna cotta cu jeleu de caise si biscuiti Amaretti

Punem gelatina la inmuiat cu putina apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a hidratat o punem pe ochiul mic de la aragaz, amestecam mereu pana este diluata.  Pentru panna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2015, 19:59
Bun bun
la 16.10.2015, 20:06
la 16.10.2015, 21:36
Hm..delicios!!
la 16.10.2015, 21:48
la 16.10.2015, 21:51

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking