Barcute din dovlecei, umplute cu branza

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
9 Aug 2017 | 2722 vizualizari
Barcute din dovlecei, umplute cu branza

O reţetă în care am folosit două feluri de brânză. Şi pentru că dovleceii tăiaţi şi scobiţi pe care i-am umplut cu brânză au aspectul unor bărcuţe, i-am numit astfel...

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • unt pentru uns tava
  • 2 ouă
  • 4 linguri de smântână
  • 100 grame telemea de vaci, rasă
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură
  • 150 grame brânză dulce de vaci
  • 50 grame unt moale
  • 1 ou fiert tare
  • 1 legătură de mărar
  • sare

Mod de preparare

Se alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin.

Se fierbe tare un ou.

Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul fiert tare şi mărunţit.

Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii, după care se porţionează şi se scobesc cu o linguriţă, având grijă ca exteriorul să rămână intact. Se taie și partea inferioară a dovleceilor, pentru a avea stabilitate.

Se umplu bărcuțele de dovlecei cu umplutura de brânză dulce, ou, unt și sare.

Ceea ce a rezultat după ce s-au porționat, nivelat și scobit dovleceii, se taie mărunt și se amestecă apoi cu telemeaua răzuită fin, sare și piper. (Eu am adăgat și umplutura de brânză dulce cu ou, mărar și unt, care mi-a rămas)

Acest amestec se așează pe fundul tăvii unse cu unt în prealabil, după care se așează bărcuțele din dovlecei, umplute cu amestecul de brânză dulce.

Se bat bine cele două ouă și se adaugă smântână și sare. Se amestecă bine, pentru uniformizare și se toarnă în tavă, peste bărcuțele din dovlecei umplute cu brânză dulce.

Se dă la cuptor, la foc potrivit și când s-au rumenit, se scoate tava și se servesc calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute din dovlecei, umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Postat de timea

Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund. Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline. Adaugam miezul de dovlecel taiat...

Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu carnati

Postat de Reli_B

Mancare de spanac, cu carnati

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2017, 21:03
la 09.08.2017, 21:04
Mulțumesc frumos, Caroline!
la 09.08.2017, 21:32
la 09.08.2017, 21:34
Mulțumesc frumos, Motănel!
la 09.08.2017, 21:34
Ce faine sunt!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking