Bascute cu branza dulce si stafide

Postat de mihasara in Prajituri
15 Oct 2015 | 3444 vizualizari
Bascute cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Aluat:550 g faina
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 60g unt
  • 200 g iaurt
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala
  • 3 linguri de lapte
  • Umplutura:
    • 500 g branza de vaci
    • 1 ou
    • 2 lingurite gris
    • 5 linguri zahar
    • stafide
    • esenta de rom
    • coaja de portocala

Mod de preparare

  1. Punem faina cernuta intr-un castron.
  2. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.
  3. In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.
  4. Adaugam si drojdia care intre timp s-a umflat si framantam.
  5. Adaugam untul topit si coaja de portocala.
  6. Framatam pana nu se mai lipeste de mana.
  7. Lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti, acoperim vasul cu un prosop curat.
  8. Cat timp se dospeste aluatul pregatim umplutura.
  9. Amestecam branza cu zaharul, oul, grisul, esentele, coaja de portocala si stafidele.
  10. Presaram faina pe masa si mai framantam aluatul pentru a scoate aerul.
  11. Rupem din aluat bucati de marimea unei mandarine .
  12. Il intindem in forma rotunda si punem 1-2 linguri de umplutura.
  13. Strangem marginile spre centru cat sa nu se vada umplutura.
  14. Punem branzoaicele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 12-14 minute.
  15. Le ungem cu galbenus si le bagam in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
  16. Le lasam sa sa raceasca si le putem pudra cu zahar.ptor la foc potrivit, pana se rumenesc deasupra.
  17. Le lasam putin sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bascute dulci

Postat de Sabina

Bascute dulci

Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2015, 11:10
la 15.10.2015, 11:22
tare bun!
la 15.10.2015, 11:23
imi place!
la 15.10.2015, 11:29
superr!
la 15.10.2015, 12:04

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking