Beigli cu mac si nuca

Postat de danakarin in Prajituri
29 Dec 2012 | 4193 vizualizari

Beigli, am citit recent, acest cozonac, umplut cu o aromată pasta de nuci sau mac, cu adaos de vanilie, stafide sau fructe confiate, a fost adoptat, în bucătăria ungurească, de la armeni. Este, deci, la origini, o specialitate armenească. Armenii au populat spaţiul transilvan, având comunităţi puternice la Gerla şi la Dej. Ba chiar o străbunică a mea, din partea mamei, a avut sânge armenesc.Prăjitura s-a răspândit în tot Imperiul, ca orice lucru bun, şi acum este de negândit să lipsească la masa de Crăciun. Iar eu, tot la dorinţa copiilor, o fac şi de Paşti! Mai mult: am deprins obiceiul de a dărui amicilor mei această prăjitură de casă, drept cadou de Sărbători.

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 29.12.2012, 11:11
bun bun
la 29.12.2012, 12:37
Cat de bun
la 29.12.2012, 13:00
la 29.12.2012, 13:02
Mi-mi place mai mult decat cozonacul
la 29.12.2012, 13:39
la 29.12.2012, 14:39
place
la 29.12.2012, 15:05
Va ultzumesc pentru apreciere!
la 29.12.2012, 15:06
Si mieimi place mai mult decat cozonacul, Michaela -
la 29.12.2012, 20:17
Foarte mult imi place
la 30.12.2012, 06:49
Multzumesc, Dia!
la 18.03.2013, 15:05
cat de bine arata!!!deliciosi

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking