Berbecut cu cartofi la tava

Postat de mihaelar63 in Oaie
15 Feb 2021 | 1911 vizualizari
Berbecut cu cartofi la tava

 De data aceasta am dorit sa prepar o friptura de berbecut nu prea condimentata nu prea aromata . Eu zic ca am gasit echilibrul perfect si mi-a iesit o friptura la tava savuroasa.  

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de berbecut cu os
  • 1 kg cartofi
  • 15o gr sunca afumata
  • 500 ml vin rosu
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 foaie dafin
  • chimen macinat
  • boia dulce
  • piper negru macinat
  • chilli
  • sare

Mod de preparare

  1.  Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie.
  2. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere .
  3. Se pune pulpa la fiert in apa cu vin . Sarati .
  4. Puneti in oala , foaia de dafin ,ceapa , usturoiul , ardeiul si crengutele de mirodenii .
  5. Lasati sa fiarba cam 30  minute [asta depinde de carne , a mea a fost foarte frageda ].
  6. Adugati cartofii taiati in sferturi si mai fierbeti inca 15-20 minute .
  7. Scurgeti carnea si cartofii de lichid si le transferati intr-o tava ne-aderenta .
  8. Pulpa de berbecut se incresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai bine de condimente .
  9. Carnea se condimenteaza cu   chimen , chilli ,piper si boia dulce .
  10. Cartofii se condimenteaza cu boia dulce si chilli .
  11. Stropiti pe deasupra ulei de masline si dati tava la gratinare in cuptor inca 30 minute .
  12. Serviti friptura decorata cu ardei si ceapa verde ,alaturi de  varza murata sau de salata preferata .
  13.  Pofta mare !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu cartofi la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de miel la cuptor

Postat de panacris

Pulpe de miel la cuptor

Pulpele de miel se curăță și se așează intr-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile și ceapa și pune peste pulpe, dacă nu se...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Pulpa de miel la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am amestecat toate condimentele si le-am presarat peste carne. Am asezat carnea în caserola pentru marinare Food Saver, am pus feliile de lamâie, zeama de lamâie si crenguta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2021, 22:52
Ma bucur ca are os...berbecul asta...
la 15.02.2021, 22:59
M-am gandit eu ca osul va bucura pe cineva
la 15.02.2021, 23:11
la 16.02.2021, 02:48
la 16.02.2021, 14:34
Ce apetisant! Vin si eu la masa!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking