Ingrediente
- 3 bibani de mare (350-450 gr unul)
- 9 catei de usturoi
- patrunjel verde
- 3 rosii potrivite
- vin alb
- sare,piper
- ulei de masline
- 3 felii de lamaie fara coaja(daca vreti puneti mai multa)
- staniol
Mod de preparare
Curatam pestele si il spalam bine,apoi il lasam sa se scurga timp in care pregatim restul ingredientelor.
Curatam usturoiul si il taiem feliute;spalam patrunjelul si il tocam;taie rosiile cubulete;feliem lamaia si pregatim staniolul(fiecare bucata de staniol trebuie sa fie cativa cm mai mare decat pestele ca sa il poata cuprinda )
Luam fiecare peste in parte si il umplem cu usturoi si patrunjel,apoi il punem pe mijlocul foii de staniol pe care o inchidem in parti ,apoi presaram sare,piper,punem inca putin usturoi si patrunjel deasupra,1 rosie cubulete ,o felie de lamaie si o lingura de ulei de masline,apoi turnam cca 1/2 pahar de vin alb.
astea fiind facute inchidem staniolul in sus si mai punem o foaie pt siguranta,apoi punem pestii pe tava si ii dam la cuptorul preancalzitla 200° timp de 40-45 de minute.
trascurs timpul ii scoatem din cuptor fara a-i deschide si ii punem in farfurii,iar in momentul in care dorim sa-i servim deschidem staniolul.
Deschizand staniolul in momentul servirii se pastreaza toate aromele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biban de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|