Bibeleskaes- Branza alsaciana

Postat de ctlina in Mancare copii
8 Dec 2018 | 2951 vizualizari

Bibeleskäs sau Bibbalakaas (Bibeleskäse în limba germană) este o specialitate germanică din Alsacia, Moselle, Badoise .... din brânză albă  proaspata inchegata tip caş. Dupa ce este bine scurs de zer se amesteca cu smântână, usturoi și arpagic, sare si piper. Se serveste rece cu cartofi fierti la sfârșitul mesei. Termenul înseamnă 'brânză pentru pui', deoarece inițial acest a fost folosita pentru a alimenta puii. si era compusa din chișleag, ovaz și tărâțe. Am utilizat branza proaspata batuta 40% fara zer, este mai usor de gasit si  am vazut multe retete cu acest tip de branza. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/bibeleskaes-branza-alsaciana.html

Inapoi la reteta

Comentarii (11)

la 08.12.2018, 21:44
Ce interesant si ce cremoasa este
Imi place ideea ca fiecare sa-si compuna dupa bunul plac branza,avand la indemana variante
la 08.12.2018, 21:51
la 08.12.2018, 22:01
Interesant
la 08.12.2018, 22:48
la 08.12.2018, 22:57
Eu sunt fan brânzeturi! Mai ales cele franțuzești )
la 08.12.2018, 22:57
Ce bunatate!
la 08.12.2018, 23:15
Un preparat interesant!
la 09.12.2018, 11:41
suuper fain
la 10.12.2018, 12:05
la 10.12.2018, 12:24
Interesant!
la 11.12.2018, 09:59
Buna!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking