Ingrediente
- 500 g branza proaspata batuta 40% (sau nebatuta si scursa de zer)
- 100 gr smantana
- 2-3 catei de usturoi
- 1-2 cepe salota (sau 1 ceapa rosie)
- arpagic
- sare marina
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Scurgeti branza de zer daca este netransformata.
Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul.
Este baza garniturii Bibeleskaes.
Curatati ceapa si usturoiul.
Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul.
O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei.
Fiecare invitat isi poate compune propria branza dupa gust.
Eu am amestecat in branza doua treimi din ceapa taiata, doua treimi din usturoi si doua treimi din arpagic.
Am dat la rece 2 ore pentru ca sa se marineze bine.
Restul de ceapa, usturoi si arpagic il puteti folosi pentru decorul final sau il puteti pune la dispozitia invitatilor.
Bibeleskaes este servita deobicei peste cartofi fierti intregi.
Curatati-i sau nu de coaja si puneti peste ei crema de branza. Decorati cu ceapa, usturoi si arpagic si serviti.
Putem pune pe masa felii de jambon sau sunca afumata si servi totul impreuna. Este o garnitura foarte buna!
Pe o tartina este deasemenea minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bibeleskaes- Branza alsaciana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|