Bibeleskaes- Branza alsaciana

Postat de ctlina in Mancare copii
8 Dec 2018 | 2929 vizualizari
Bibeleskaes- Branza alsaciana

Bibeleskäs sau Bibbalakaas (Bibeleskäse în limba germană) este o specialitate germanică din Alsacia, Moselle, Badoise .... din brânză albă  proaspata inchegata tip caş. Dupa ce este bine scurs de zer se amesteca cu smântână, usturoi și arpagic, sare si piper. Se serveste rece cu cartofi fierti la sfârșitul mesei. Termenul înseamnă 'brânză pentru pui', deoarece inițial acest a fost folosita pentru a alimenta puii. si era compusa din chișleag, ovaz și tărâțe. Am utilizat branza proaspata batuta 40% fara zer, este mai usor de gasit si  am vazut multe retete cu acest tip de branza. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/bibeleskaes-branza-alsaciana.html

Ingrediente

  • 500 g branza proaspata batuta 40% (sau nebatuta si scursa de zer)
  • 100 gr smantana
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 cepe salota (sau 1 ceapa rosie)
  • arpagic
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Scurgeti branza de zer daca este netransformata.

Amestecati branza cu smantana, sarea si piperul.

Este baza garniturii Bibeleskaes.

Curatati ceapa si usturoiul.

Taiati marunt ceapa, usuturoiul si arpagicul.

O puteti pune in centrul tablei cu cele 3 garnituri in jurul ei.

Fiecare invitat isi poate compune propria branza dupa gust.

Eu am amestecat in branza doua treimi din ceapa taiata, doua treimi din usturoi si doua treimi din arpagic.

Am dat la rece 2 ore pentru ca sa se marineze bine.

Restul de ceapa, usturoi si arpagic il puteti folosi pentru decorul final sau il puteti pune la dispozitia invitatilor. 

Bibeleskaes este servita deobicei peste cartofi fierti intregi.

Curatati-i sau nu de coaja si puneti peste ei crema de branza. Decorati cu ceapa, usturoi si arpagic si serviti.

Putem pune pe masa felii de jambon sau sunca afumata si servi totul impreuna. Este o garnitura foarte buna!

Pe o tartina este deasemenea minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bibeleskaes- Branza alsaciana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Postat de AdrianUdrea

Rosii umplute cu crema de branzeturi

Se spala bine toate legumele si se scurg. Se taie un capac de la rosii, cel de la cotor si li se scobeste interiorul cu o lingurita. Nu se scobeste decat partea cu seminte, lasand pulpa in...

Citeste continuarea

Omleta cu spanac la cuptor

Postat de sufletista

Omleta cu spanac la cuptor

Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ceapa tocata, usturoiul pisat si lasam sa se caleasca cca 1 min, dupa care adaugam spanacul fiert si tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin impreuna....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2018, 21:44
Ce interesant si ce cremoasa este
Imi place ideea ca fiecare sa-si compuna dupa bunul plac branza,avand la indemana variante
la 08.12.2018, 21:51
la 08.12.2018, 22:01
Interesant
la 08.12.2018, 22:48
la 08.12.2018, 22:57
Eu sunt fan brânzeturi! Mai ales cele franțuzești )

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking