Ingrediente
- cca. 400 g fursecuri/ turtă dulce/ biscuiți
- 50 ml lapte
- 250 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 50 g pudră de roșcove
- 4 linguri sirop de căpșuni
- Pentru umplutură:
- vișine din vișinată dezosate, adică fără sâmburi.
Mod de preparare
Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare.
Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen.
Se iau bucăți de aluat, se modelează, apoi aplatizează, iar în mijloc se pune o vișină, apoi se adună aluatul în jurul vișinei cu pricină, și se modelează, ca și plastelina, de pe vremea grădiniței, până se obține o bilă omogenă și compactă.
Bila se rulează prin amestec de nucă măcinată, asezonată cu zahăr și scorțișoară sau nucă de cocos/fulgi de migdale după preferințele fiecăruia.
Bilele obținute se așază pe un platou, se lasă la rece până a doua zi ;) Apoi sunt numai bune de savurat alături de cei dragi și colindători. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bile cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|