Biryani cu miel

Postat de Satisfyyourcravings in Oaie
27 Aug 2015 | 4450 vizualizari
Biryani cu miel

Biryani este un preparat pe baza de orez cu legume si/ sau carne si condimente, originar din subcontinentul indian.

Ingrediente

  • 400 grame orez gatit
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • ulei de masline
  • o bucata mare de ghimbir, tocata
  • 1 chili, tocat
  • 2 linguri pudra de curry
  • 1 lingura de faina
  • 500 ml supa de pui sau legume
  • 2 linguri de chutney de mango
  • putin vin rosu
  • 250 de grame de carne de miel

Mod de preparare

Carnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. 

In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata marunt, impreuna cu ghimbirul, chili si usturoiul timp de 8-10 minute. 

Se adauga pudra de curry si se amesteca timp de 1 minut. Se adauga faina si se amesteca timp de 2 minute. 

Se adauga treptat supa si se lasa la fiert timp de 20 de minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Se adauga chutney de mango, vinul si carnea de miel.

Se amesteca pentru omogenizare. 

Se curge compozitia printr-o sita pastrand sosul. 

Intr-o tava mica, se aseaza un strat de orez fiert, apoi compozitia obtinuta anterior. Deasupra se aseaza restul de orez si se acopera cu foile de aluminiu. 

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade unde va ramane pentru 30 de minute. 

Se serveste biryani cu sosul pastrat anterior si iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biryani cu miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de miel in aluat

Postat de katty

Drob de miel in aluat

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si...

Citeste continuarea

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Postat de simona72

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2015, 13:22
la 27.08.2015, 13:36
Cred că,as mânca așa ceva!
la 27.08.2015, 15:16
Super!!
la 27.08.2015, 17:01
la 27.08.2015, 17:52

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking