Biscuiti aperitiv cu cimbru

Postat de andaoana in Aperitive / Garnituri
4 Feb 2016 | 3039 vizualizari
Biscuiti aperitiv cu cimbru

O reteta de biscuiti sarati , aromati cu cimbru proaspat perfecti pentru a fi serviti la un film alaturi de branzeturi moi cum ar fi Brie sau Camembert si nuci , alune, migdale si un pahar de vin rosu.   Se fac rapid si usor cu ingrediente putine.

Ingrediente

  • -250 gr faina
  • -3 linguri de cimbru proaspat maruntit
  • -1 lingurita sar
  • -1/2 lingurita nucsoara proaspat razuita
  • -100 gr unt rece
  • -200 ml smantana
  • -1 ou

Mod de preparare

In vasul robotului punem faina , sarea, cimbru, nucsoara si amestecam putin . Adaugam restul ingredientelor si pornim robotul ,lasam sa mearga pana cand avem o bila de aluat.

Pe o folie alimentara scoatem aluatul si formam un patrat din el pe care il invelim bine si il dam la frigider pentru cel putin o jumate de ora.

Cu cat sta mai mult aluatul in frigider cu atat se intareste mai bine si vor fi mai fragezi biscuitii.

Intindem aluatul pe folie , sau direct pe foaia de copt cam de 0,5 cm grosime si ii taiem in forma dorita .

Punem pe tava si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 -15 minute .

Se pastreaza bine in cutie metalica inchisa bine , dar din cantitatile date nu va mai fi nevoie sa ii pastrati .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv cu cimbru " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de cristina1985

Aperitiv biscuiti sarati

      Faina se amesteca cu untul rece, taiat in cubulete, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi adaugati cascavalul ras fin, cimbrul, rozmarinul, smantana si sarea (nu multa, daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2016, 09:29
Şi ai asortat cu roşii cherry, care-s mai dulci un pic decât celelalte. Sunt faini, rezistă mai mult timp şi-s practici.
la 04.02.2016, 09:36
Imi cam place, iar in combinatie cu nuci, branzica...sunt de nerefuzat!
la 04.02.2016, 09:37
Arata tare bine si cu siguranta sunt minunati! Imi plac mult!
la 04.02.2016, 09:38
Buni =DD>
la 04.02.2016, 09:41
sunt deliciosi

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking