Biscuiti asortati Pernutele Printesei

Postat de ancutsa in Dulciuri
7 Noi 2016 | 2250 vizualizari
Biscuiti asortati Pernutele Printesei

Biscuitii pe care i-am denumit Pernutele Printesei acum ceva timp sunt preferatii familiei mele, sunt fragezi, sunt potriviti pentru cand am manca ceva dulce si se pot lua si la pachet la serviciu. Chiar daca stau toata dupa amiaza in bucatarie, prefer sa ii prepar in casa decat sa cumpar biscuiti, pentru ca asa pot controla cantitatea de zahar. Eu nu ii fac prea dulci, pentru ca pun si dulceata, insa fiecare ii adauga zahar dupa gust.

Ingrediente

  • 250 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 2 linguri zahar;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 150 ml lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • faina cat cuprinde;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura gemuri de: zmeura, capsuni, prune si caise

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Aluatul se imparte in bucati mai mici ca sa lucram mai usor. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde primul aluat in foaie subtirica. Se taie fasii lungi cu rola zimtata de patiserie sau un cutit, apoi taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, se creeaza pernutele, unele patrate, altele rotunde sau inimioare. Li se strang colturile, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Eu am folosit gem de zmeura, gem de caise, dulceata de capsuni si de prune.

Se ung marginile cu oul batut.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.

Se pregatesc la fel si celalalte bucati de aluat.

Se pot obtine intre 150 si 200 de bucati, in functie de cum portionati aluatul.

Sunt foarte fragezi, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-asortati-pernutele-printesei-2.html

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti asortati Pernutele Printesei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite umplute cu branza dulce

Postat de Patricia_Iordache_79

Clatite umplute cu branza dulce

Cum preparam clatitele: Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase....

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si mere calite

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi si mere calite

Foi: Intr-un castron cernem faina, adaugam, sarea, zaharu, nuca si amoniacul, amestecam. Apoi adaugam oul, margarina si laptele, incepem sa framantam bine, pana obtinem un aluat care se poate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2016, 16:52
la 07.11.2016, 17:01
la 07.11.2016, 17:20
Buni
la 07.11.2016, 18:12
la 07.11.2016, 19:03
Deliciosi!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking