Biscuiti cu cacao

Postat de andaoana in Prajituri
19 Ian 2016 | 4563 vizualizari
Biscuiti cu cacao

Pentru a acompania o cafea sau pentru a oferi un cadou handmade  acesti biscuiti sunt perfecti. Sunt umpluti cu dulceata de piersici cu pepene galben si sunt imbracati intr-o glazura de ciocolata amaruie. Se pasteaza bine in cutiii inchise ermetic in frigider sau intr-un loc cu temperature constanta. 

Ingrediente

  • -250 gr unt la temperatura camerei
  • -100 gr zahar pudra
  • -2 oua
  • -50 gr cacao neagra
  • -300 gr faina
  • -praf de sare
  • -2 lingurite praf de copt (o jumatate pachet)
  • Pt glazura:
  • -200 gr ciocolata neagra
  • -50 gr unt
  • Extra :
  • -gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
  • -nuci

Mod de preparare

Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina.

In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Omogenizam bine si formam o minge de aluat, aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute.

Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul. Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare . Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii . Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute.

Se lasa la racit si apoi ii asamblam .

Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi. Cand am terminat cu toti facem glazura: pe bain marin punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ). Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura, intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca.

Lasam sa se intareasca glazura si gata, sunt buni de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Postat de Constelatialeu

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

Iata cum se prepara Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate Mi-am pregatit ingredientele, am curatat fisticul, biscuitii i-am maruntit cat am putut eu de marunt. Intr-un vas am...

Citeste continuarea

Reteta de tarta cu lamaie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu lamaie

Iata cum se prepera Reteta de tarta cu lamaie Eu am folosit 3 forme, doua mai mici si una mai maricica din aluminiu ( nu stiu diametrul). E de preferat sa aveti forme de tarta cu fund detasabil...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 19.01.2016, 13:26
Ce bine arata!
la 19.01.2016, 13:29
Ce frumusei
la 19.01.2016, 13:36
Faini!
la 19.01.2016, 13:38
la 19.01.2016, 13:43
Delicioși!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking