Ingrediente
- -250 gr unt la temperatura camerei
- -100 gr zahar pudra
- -2 oua
- -50 gr cacao neagra
- -300 gr faina
- -praf de sare
- -2 lingurite praf de copt (o jumatate pachet)
- Pt glazura:
- -200 gr ciocolata neagra
- -50 gr unt
- Extra :
- -gem de fructe (eu am folosit de piersici cu pepene galben)
- -nuci
Mod de preparare
Intr-un castron frecam untul impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana cand obtinem o crema pufoasa si nu se simte zaharul. Adaugam ouale unul cate unul omogenizand dupa fiecare. Punem cacao, praful de copt si faina.
In functie de calitatea untului poate aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.
Omogenizam bine si formam o minge de aluat, aluatul trebuie sa fie moale si maleabil. Invelim in folie alimentara si punem la frigider pentru 45 minute.
Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul. Va trebui sa lucram repede ca sa nu se inmoaie prea tare . Intindem aluatul cam de 4-5 mm grosime si decupam cu o forma rotunda biscuitii . Asezam in tava si ii coacem la 180 grade 10-15 minute.
Se lasa la racit si apoi ii asamblam .
Ungem fiecare biscuit cu putina dulceata (ciocolata/ caramel etc) si unim cate doi. Cand am terminat cu toti facem glazura: pe bain marin punem ciocolata rupta bucati impreuna cu untul si un praf de sare (sarea intensifica gustul ciocolatei ). Punem pe fiecare biscuit cate o lingura de glazura, intindem putin cu un cutit si asezam in mijloc o bucata de nuca.
Lasam sa se intareasca glazura si gata, sunt buni de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|