Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

Postat de deyutzky in Dulciuri
30 Mar 2016 | 4286 vizualizari
Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

Am vazut aceasta reteta la Edith si mi-a placut tare mult ideea de biscuiti cu gem. Am pregatit-o si eu cu gem de prune(la ea era cu gem de zmeura, dar cu siguranta puteti adauga ce gem aveti). Pot sa va spun ca se fac foarte usor si ies niste niste biscuiti tare fragezi. 

Ingrediente

  • Pentru cca. 30 bucati:
  • 230 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g gem de prune
  • 140 g zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 fiola esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea.

In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul.

Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini, elastic si foarte usor de lucrat. Mie mi-a placut tare mult consistenta acestui aluat, parca ar fi fost plastilina aceea moale pe care o modelam cand eram mica:)).

Atentie! Nu adaugati toata faina odata pentru ca e posibil sa nu va trebuiasca toata(la mine a intrat toata cantitatea specificata), aici depinde de consistenta gemului. 

Daca totusi vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina. 

Formam bilute pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aplatizam bilutele astfel incat sa aiba aproximativ 1 cm grosime.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, asa era precizat in reteta respectiva insa eu le-am lasat 12-14 minute(depinde si de cuptorul pe care il aveti, eu am cuptor pe gaz). Nu ii lasati prea mult pentru ca se vor usca. Veti observa ca dupa acest timp biscuitii sunt destul de moi si nu sunt crescuti foarte mult(dupa cum se vede si in poze), insa ii scoateti asa din cuptor si ii lasati la racit, apoi ii pastrati in cutii inchise. 

La mine s-au pastrat 4-5 zile fragezi. Gustul e exceptional! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Postat de vasimur

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2016, 13:47
la 30.03.2016, 13:49
la 30.03.2016, 13:58
Ce faini! Imi place ideea de ai face cu gem, devin tare aromati!
la 30.03.2016, 14:01
ce buni sunt!
la 30.03.2016, 14:01
Minunati!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking