Biscuiti cu fructe pentru bebelusi

Postat de Steffy in Mancare copii
28 Ian 2015 | 10519 vizualizari
Biscuiti cu fructe pentru bebelusi

De cand am trecut la diversificarea fetitei mele, am incercat diverse retete de pe grupuri de mamici. Aceasta reteta a avut succes pana la urma, desi Naty, fiind alaptata, a cam refuzat solidele mult timp. Bineinteles ca a iesit o cantitate mare de biscuiti, dar i-am cosumat noi pana la urma. Sunt niste biscuiti sanatosi, fara zahar, special facuti pentru alimentatia bebelusului.

Ingrediente

  • 3 linguri iaurt 3% grasime sau iaurt de casa
  • sucul de o portocala mare
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri merisoare
  • o banana mare
  • 1/2 mar
  • 60 g unt, 80 % grasime, la temperatura camerei
  • 500 g faina de ovaz
  • susan macinat pentru presarat
  • 3 galbenusuri de ou (pentru 4 tavi de biscuiti)

Mod de preparare

Punem stafidele si merisoarele la hidratat in apa, eu le-am tinut 40 de minute. Cand s-au hidratat, le punem in robot sau in blender impreuna cu banana, marul, sucul de portocale.

Pregatim faina de ovaz peste care punem compozitia de mai sus. Adaugam untul si iaurtul si framantam pana se face o coca buna de intins, cu o grosime de maxim 1 cm. Folosim diferite forme date prin faina de ovaz pentru a face biscuitii.

Punem biscuitii in tava in care am pus hartie de copt, ii ungem cu galbenus de ou si presaram susan macinat. Se pun la cuptor la foc mediu circa 15-20 minute. Se observa cand sunt gata, iau o culoare aurie.

Au iesit 4 tavi din coca preparata, deci puteti injumatatii cantitatile, sa faceti mai putini.

Sa aveti succes la bebelusi cu ei!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu fructe pentru bebelusi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Postat de simona72

Tocana de legume cu galbiori si frigarui

Ne pregatim ingredientele pentru tocanita. Fiind foarte cald afara am preferat sa fac tocanita la aparatul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Se cupleaza aparatul la sursa de curent, se...

Citeste continuarea

Gris cu lapte

Postat de RODIMUR

Gris cu lapte

Se pregătesc formele din silicon și se presară în ele câteva ornamente decor sau fructe din dulceață. Se pune laptele la încălzit, pe foc mic, cu cele două linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2015, 12:17
la 28.01.2015, 12:31
minunati
la 28.01.2015, 13:15
la 28.01.2015, 13:50
foarte buni
la 28.01.2015, 14:06
Buni

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking