Ingrediente
- 100 de g unt topit si racit
- 200 de g zahar pudra
- 1 ou intreg 1 galbenus
- coaja de la 3-4 lamai
- 2 linguri suc lamaie
- 300 de g faina
- 1 plic de praf de copt
- putina sare
Mod de preparare
Coaja de lamaie rasa se amesteca bine cu o lingura de zahar pudra (pentru omogenizare perfecta se poate pune in masina de cafea sau intr-un blender mic pana devine o pasta).
Se amesteca bine restul zaharului cu untul topit si usor racit (astfel incat sa fie cremos). Se adauga oul intreg, apoi galbenusul si se amesteca foarte bine. Se adauga pasta de coaja de lamaie si 2 linguri de suc de lamaie.
Separat, se amesteca faina cu praful de copt si sarea. Se adauga in mijloc crema din compozitia de mai sus si se incorporeaza treptat pana se obtine un aluat.
Aluatul astfel obtinut se rastoarna pe o folie de plastic si se infasoara ferm sub forma de salam. Se tine la frigider aproximativ o ora si jumatate, pentru a permite taierea usoara.
Dupa racire, se scoate aluatul din folia de plastic si se taie in felii de aproximativ un centimetru grosime.
Piscoturile aseaza intr-o tava mare, pe foaie de copt, si se coc 15 minute la foc mediu (plasati-le cu spatii destul de mari intre ele, pentru a nu se lipi, cum mi s-a intamplat mie, desi, slava Domnului, gustul a fost la fel de bun). Daca tava nu este suficient de mare ii puteti coace in doua transe. Dupa 5-10 minute le puteti aplica in mijloc o stafida (optional).
Se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar farin.
Se poate acoperi cu o folie de plastic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|