Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone

Postat de simona72 in Dulciuri
29 Dec 2015 | 3279 vizualizari
Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone

Se numara printre preferatii mei acesti biscuiti. Aroma de lamaie ii face deosebiti, dea dreptul deliciosi. Crema se potriveste perfect cu biscuitii care pe langa mac au si aroma de lamaie. Tot Laura este de vina si pentru aceasta reteta minunata de biscuiti, am umblat pe ici pe colo la reteta si am adus cateva modificari. Data viitoare ii fac cu portocale…sunt mortales! J) Era sa uit, pentru aceasta reteta de biscuiti am folosit Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic. Si nici nu ingrasa J)

Ingrediente

250 gr unt gras 82%

  • Coaja si sucul de la 2 lamai bio de marime medie
  • 2 linguri Green Sugar+10 pliculete
  • 2 oua
  • 120 gr mac
  • 1 praf de sare roz de Himalaya
  • 1 plic praf de copt
  • 600-650 gr faina(depinde de cat suc de lamaie puneti si cat de mari sunt ouale)
  • Pentru crema:
  • 120 gr ciocolata alba
  • 80 gr mascarpone
  • Coaja si sucul de la 1 lamaie bio

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei, l-am dat pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde sa se topeasca o mica parte din el. L-am frecat cu o spatula, am adaugam sucul si coaja rasa fin de la 2 lamai medi. Eu le-am vrut mai bine parfumate si am folosit mai multa lamaie. Am adaugat si inlocuitorul de zahar si am amestecat bine toate ingredientele pana sau incorporat. Am adaugat macul si l-am amestecat cu o spatula in amestecul de unt. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am adaugat o parte din faina, am amestecat cu spatula, am adauigat o alta cantitate de faina si am inceput sa framant cu mana aluatul. Am adaugat treptat faina la aluat pana am ajuns la consistenta dorita. Am impartit aluatul in doua, am luat prima bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul pe o planseta din silicon intr-o foaie subtire de aproximativ 1,5 cm. Cu o forma rotunda am decupat biscuiti i-am pus intr-o tava captusita cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 12-13 minute. Initial am vrut sa fac biscuiti putin grosi, sa nu-i lipesc si sa pun pe fiecare biscuite in parte crema.Biscuiti plini de crema delicioasa…

 

Pentru crema: ciocolata alba se rupe in bucati se pune intr-un castronel si se topeste pe baie de aburi. Se adauga mascarponele si se amesteca bine pana mascarponele se incorporeaza cu ciocolata topita. La urma se adauga coaja rasa fin si sucul de la o lamaie. Am dat crema la frigider pana s-a intarit usor si a putut fi intinsa cu cutitul, aproximativ 15 minute. Am pus crema pe biscuiti pana am terminat toata crema. Pentru ca nu mi-a ajuns pe toti biscuitii, cei ramasi fara crema i-am lipit peste cei cu crema. Am pus toti biscuitii pe o tava si i-am dat la frigider pentru cateva minute. Verificam mereu crema sa nu fie prea moale sa se poata aplica ștampila peste crema. Dupa stampilare, am lasat crema sa se intareasca complet apoi i-am depozitat in cutie de metal. Sarbatori fericite!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu mac si lamaie

Postat de privatelaura

Biscuiti cu mac si lamaie

Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam...

Citeste continuarea

Guguluf cu mascarpone si capsuni

Postat de Valclaudia

Guguluf cu mascarpone si capsuni

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar tos. Frecam galbenusurile cu alte 3 linguri de zahar,praful de copt, semintele de mac si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2015, 11:56
Cred că se topesc în gură!
la 29.12.2015, 11:57
Am obosit la citit deci merit si eu un biscuite
la 29.12.2015, 11:57
Cred ca sunt foarte, foarte deliciosi Vreau si eu
la 29.12.2015, 11:58
Buna ziua!
la 29.12.2015, 11:59
Buni, se cam topesc!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking