Biscuiti cu scortisoara

Postat de merisor67 in Dulciuri
6 Dec 2014 | 1829 vizualizari
Biscuiti cu scortisoara

Eu nu prea fac fursecuri sau turta dulce cu braduti sau mosuleti, din lipsa de rabdare, dar intr-o zi am sa-mi iau inima in dinti si am sa imprumut de undeva rabdare, sa vedeti atunci! :)))) Insa am facut niste biscuiti simpli si tare gustosi, cu aroma intensa de scortisoara si tare sfaramiciosi, pe care i-am copt la aparatul de gofre.

Ingrediente

  • 200 gr unt(65%)
  • 1 lingura cu varf, untura de porc solida
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • 800 gr faina
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru.

Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu scortisoara, galbenusurile, sarea si frecam totul cu o lingura de lemn pana obtinem o crema pufoasa.

Se pot amesteca foarte usor si cu mixerul, dar eu prefer lingura de lemn.

Nu stiu de ce, dar cand eram copil, bunica si mama ne invatau sa nu introducem metal atunci cand frecam untul cu zaharul si m-am obisnuit sa folosesc lingura de lemn.

Dar nu respect mereu aceasta invatatura, depinde cat timp aloc preparatului respectiv.

Punem bicarbonatul intr-un pahar si turnam otetul amestecand energic si cu atentie ca se formeaza spuma la contactul celor doua ingrediente.

Turnam bicarbonatul stins peste compozitia cu unt, omogenizam bine si incepem sa adaugam faina treptat, amestecand la inceput cu lingura de lemn apoi cand compozitia se ingroasa, ne folosim de maini.

Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu mai este lipicios.

Va iesi un aluat destul de tare si foarte sfaramicios, datorita atat bicarbonatului cat si unturii.

Punem aluatul intr-o folie si il dam la frigider pentru cateva ore.

Cand scoatem aluatul din frigider il mai framantam putin pentru a se inmuia si formam mingiute pe care le intindem in forma rotunda cat dimensiunea aparatului de gofre.

Introducem aparatul in priza si il setam la nivelul cel mai ridicat.

In momentul cand ledul verde ne anunta ca s-a incins, asezam aluatul intins, in interior si inchidem capacul.

Primii biscuiti se vor coace cam in 2 minute, apoi timpul se va reduce pentru ca aparatul va fi destul de incins.

Nu asteptam sa ne avertizeze ledul de fiecare data, ca riscam sa-i ardem, asa ca vom verifica tot timpul ridicand capacul.

Eu am copt din aluatul rezultat de 8 ori.

Deci au rezultat 40 de biscuiti in forma de inimioara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Retete similare

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Postat de merisor67

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc,...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Crusta: Rupeti biscuitii bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit bine. La final adaugati laptele, amestecati bine....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.12.2014, 21:14
buni buni
la 06.12.2014, 21:16
ce mumosi si buni
la 06.12.2014, 21:17
ce frumosi sunt
la 06.12.2014, 21:20
Ce buni sunt! Si frumosi!
la 06.12.2014, 21:21
Multumesc dragilor!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking