Biscuiti de casa cu cacao

Postat de Papalapap in Prajituri
5 Dec 2014 | 4519 vizualizari
Biscuiti de casa cu cacao

Ți-e poftă de ceva dulce? Ai vrea să ronțăi ceva dimineața, la cafea, sau seara, la un pahar de lapte? Nu da banii pe prostii produse pe bandă rulantă și vândute în supermarket în ambalaje gândite să-ți ia ochii! Mai bine suflecă-ți mânecile și hai să pregătim împreună niște biscuiți de casă delicioși și cel puțin la fel de aspectuoși ca biscuiții de pe raft.

Ingrediente

  • 1 ou mic
  • 80 g zahăr (brun)
  • 2 pliculete de zahăr-vanilat
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • un vârf de sare
  • Opțional:
  • cireșe confiate
  • alune de pădure
  • câteva pătrățele de ciocolată albă

Mod de preparare

Scoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei.

Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un vârf de sare și bate-le bine cu telul (1). Separat, amestecă făina cu cacaoa și scorțișoara (2). Toarnă compoziția uscată peste crema de ou și zahăr (3).

Amestecă bine cu mâna (4), apoi adaugă untul tăiat cubulețe și frământă bine. Vei obține destul de repede un aluat bine legat (5), pe care îl vei lăsa să se odihnească o jumătate de oră la temperatura camerei. Profită de pauză și odihnește-te și tu.

Când cele 30 de minute au trecut, întoarce-te în bucătărie și preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul pe un fund de lemn sau pe o hârtie de copt pusă direct pe masa de lucru (6). Dacă se lipește de degete, presară puțină făină.

Când ai obținut o foaie de 4-5 mm, începe decupatul. Folosește-te pentru asta de forme de biscuiți (7) sau pur și simplu de un păhărel.

Aranjează biscuiții în tavă, pe hârtie de copt. Dacă te-ai gândit să îi decorezi cu cireșe confiate sau cu alune de pădure, acum e momentul s-o faci (8).

Lasă biscuiții în cuptor timp de 12-15 minute, la 180°C. Dacă îi lași mai mult, se vor usca prea tare. Când timpul s-a scurs, scoate-i și lasă-i să se răcească.

Deja sunt foarte frumoși, nu-i așa? Ei bine, cu puțină ciocolată albă vor arăta și mai bine!

Topește câteva pătrățele de ciocolată albă într-un castronel (îl poți lăsa în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute). Cu ajutorul unei lingurițe, stropește biscuiții cu ciocolată, desenând în aer linii drepte (9).

Dacă nu ai ciocolată, decorează pur și simplu biscuiții cu o glazură din zahăr tos și puțină apă. Adaugă și un strop de colorant alimentar și rezultatul va fi chiar peste așteptări.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, crema de vanilie si biscuiti

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu zmeura, crema de vanilie si biscuiti

Blatul: Intr-un vas puneti ouale si un praf de sare. Mixati pana devin usor spumoase, apoi adaugati zaharul si mixati bine. Adaugati uleiul, laptele si vanilia si mixati. Puneti faina cernuta cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2014, 23:15
Ce frumosi!
la 06.12.2014, 00:08
la 16.12.2014, 15:02
buni

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking