Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
4 Apr 2016 | 4230 vizualizari
Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata

Cautam intr-o zi ceva dulce de post, ceva de rontait...Nimic, dar nimic nu am gasit in nici un dulap. Hmmm, se poate asa ceva, sa nu am eu nimic dulce? Ok, deschid frigiderul, dulapul cu faina, cacao si alte cele si gata, stiu ce fac, niste biscuiti tare buni si aromati. Imediat se framanta, ii modelam, ii coacem si gata, avem ceva dulce!

Ingrediente

  • 10 linguri lapte de soia cu cacao
  • 8 linguri ulei
  • 7 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (puteti folosi si zahar)
  • 200 gr miez de nuca
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul.
Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim.
Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa.
Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat.
La inceput amestecam cu lingura si cand compozitia devine mai tare, amestecam cu mana.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si maleabil.

Il acoperim cu folie, il dam la frigider 20 de minute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele si formam bilute.
Le asezam in tava pregatita, cu putin spatiu intre ele.

Introducem biscuitii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Dupa acest timp, ii scoatem din cuptor si ii punem intr-o cutie metalica.

Ii lasam sa se raceasca, apoi ii acoperim cu capacul de la cutie. Din aceasta cantitate ies cam 45 de biscuiti.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de post, cu nuca si coaja de portocala confiata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salam de biscuiţi, reţetă de post

Postat de mihaelar63

Salam de biscuiţi, reţetă de post

Salam de biscuiţi, reţetă de post Zaharul si margarina se topesc . Se adauga apa,cacao, esenta de rom ,si merisoarele,stafidele fructele confiate Se ia vasul de pe foc . Puneti nuca ....

Citeste continuarea

Salam de biscuiti reteta - de post

Postat de mihaelar63

Salam de biscuiti reteta - de post

Salam de biscuiti reteta rahatul se taie cubulete , biscuitii se rup bucatele , stafidele se pun la imuiat cu rom . nucile se fierb 10 min. se scurg de apa . jumatate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 20:54
mmmmm, deliciosenii
la 04.04.2016, 20:55
Cine se gandeste la mine si nu imi face pofta cu dulce??? ROXYYY Superbi biscuitii
la 04.04.2016, 20:55
Vreau si eu doua bilute de acestea bune . eu am fost cuminte dupa cum stii . Ar fi bun si desert
la 04.04.2016, 21:11
Multumesc Ela
la 04.04.2016, 21:11
Monica, ma bucur ca iti plac

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking