Biscuiti din cartofi

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
14 Dec 2016 | 4621 vizualizari
Biscuiti din cartofi

Am ramas setata pe biscuiteala :P Voiam sa mai fac si aceasta reteta pentru concurs, dar nu am mai apucat. Dar mi-au ramas in cap, asa ca am trecut la treaba... Cum se vede si in poze am avut un mare ajutor. :D Merita facuti, sunt deliciosi. Pana i-am terminat de facut am devorat, impreuna cu piticul, o tava de biscuitei. Cand zic 10 portii, ma refer la 10 tavi :D  

Ingrediente

  • 700 g cartofi
  • 450 g unt
  • 550 g faina
  • 200 g branza afumata de capra
  • 3 oua
  • sare
  • chimen
  • susan
  • mac
  • chia

Mod de preparare

Fierbem cartofii in apa, cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si intindem cate o foaie de cca. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presarat cu faina. Taiem cu formele biscuiti, pana terminam aluatul si ii transferam in tava/tavile :D tapetate cu hartie de copt. Ungem biscuiteii cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si evident chia :D ( fiecare biscuite cu altceva). Ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos! Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gomboti (galuste) cu piersici

Postat de rivka

Gomboti (galuste) cu piersici

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa si se zdrobesc bine ca si pentru puree de cartofi.Se adauga lingura de unt topit, faina, oul si zaharul si se formeaza o...

Citeste continuarea

Cartofi din biscuiti si rahat

Postat de privatelaura

Cartofi din biscuiti si rahat

Se topeste rahatul intr-o cratita cu putina apa. Cu autorul unei ustensile de tasat cartofi, presam rahatul ca sa se topeasca mai usor. Dupa ce s-a topit, luam de pe foc. Biscutii se rup...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2016, 13:18
Cam multe porții, trimite și la mine o tava!
la 14.12.2016, 13:24
si noi vrem
la 14.12.2016, 13:32
la 14.12.2016, 13:44
Interesanti
la 14.12.2016, 13:52
Am pentru toata lumea

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking