Ingrediente
- 200 g margarina
- 250 g zahar
- 2 oua
- 450 g faina
- 100 g nuca pisata
- 100 g stafide
- un praf de sare
- un plic de zahar vanilat
- un plic praf de copt
- optional 100 g ciocolata
Mod de preparare
Intr-un vas incapator se pune margarina si se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana se formeaza o crema. Se adauga ouale, unul cate unul, praful de sare si dupa incorporare se pun stafidele, eventual ciocolata cubulete mici si nuca. Eu am preferat nuca pisata, nu macinata. Cum biscuitii sunt fragezi si inalti, imi place sa simt contrastul cu bucatelele de nuca crocanta. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza si formeaza un aluat moale. Se ia apoi din aluat cu doua linguri si se formeaza bilute. Aluatul e cam lipicios, deci umeziti lingurile si nu va chinuiti sa faceti bilutele exacte pt ca oricum in timpul coacerii cresc foarte mult si se formeaza singure. Asezati pe tava tapetata cu hartie de copt si lasati destul loc intre ei, pentru ca vor creste mult. Se dau la cuptorul preincalzit cam 10 minute, la 180 de grade, pana devin aurii. Pe la jumatatea coacerii, eu am deschis cuptorul si am presarat deasupra nuca. Lasati la racit putin pe un gratar si... incalziti numai decat un pahar cu lapte. Cum am citi pe undeva, savurati, nu va uitati!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|