Biscuiti Pernutele Printesei

Postat de ancutsa in Mancare copii
26 Iul 2016 | 3566 vizualizari
Biscuiti Pernutele Printesei

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 ceasca lapte cald;
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou pentru uns
  • Pentru umplutura: gem de zmeura si dulceata de capsuni

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Dupa acest timp, aluatul se imparte in doua bucati, una o pregatim acum, iar pe cealalta o dam la frigider. Se porneste cuptorul si se intinde primul aluat in foaie subtirica pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie fasii lungi din care taiem patratele pentru biscuiti.

Se asaza in tava, pe foaie de copt, pentru ca nu isi maresc volumul in cuptor, le puteti aseza si mai inghesuite. Se creeaza modelul de pernuta ca in poza: se cresteaza superficial, se da forma colturilor ca sa semene cu niste pernute, se face o mica adancitura in mijloc, cu degetul, care se umple cu dulceata. Se ung marginile cu oul batut. Se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.

Se pregateste la fel si celalalt aluat.

 

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.

 

Timp total: 1h 20 min

 

Portii: suficiente pentru o onomastica, eu am obtinut 4 tavi.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/07/biscuiti-pernutele-printesei.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Pernutele Printesei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti asortati Pernutele Printesei

Postat de ancutsa

Biscuiti asortati Pernutele Printesei

Se freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2016, 22:53
la 27.07.2016, 07:45
Ce frumușei sunt!
la 27.07.2016, 10:54
Servesc si eu!
la 27.07.2016, 15:45
Am destui, cum sa nu? Ma bucur ca v-au placut! Multumesc!
la 27.07.2016, 16:16
deliciosi!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking