Biscuiti Poseidon

Postat de ancutsa in Dulciuri
5 Noi 2016 | 1894 vizualizari
Biscuiti Poseidon

Zilele trecute am pregatit biscuiti cu susan prajit si sare de mare, unii rotunzi, altii semilune, cu mici adancituri in forma de scoica in mijloc, de aceea le-am spus Poseidon.

Ingrediente

  • 150 g unt sau Rama Maestro 70% grasime;
  • 1 lingurita zahar;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 ceasca lapte cald;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru decorat:
  • 1 ou pentru uns;
  • Susan prajit si sare de mare

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca putina faina cu praful de copt si sarea, se da pe razatoare margarina sau untul, rece, dat mereu prin faina pentru a-l putea da la razatoare. Se incorporeaza mai apoi si oul, zaharul si laptele cald. Se amesteca bine, adaugand faina cat cuprinde si se framanta bine. Se bate cu pumnii, se intind fasii de margarina sau unt, se impatureste, iar se bate, se unge cu unt si se impatureste. Facem asa de cateva ori. Se framanta bine pana se obtine un aluat consistent, bun de intins, dar moale si pufos la atingere.

Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Dupa acest timp, aluatul se intinde in foaie potrivita ca marime, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie cu forma rotunda biscuitii. Le puteti da orice forma preferati. Eu am facut si biscuiti-semiluna pe care am facut o mica adancitura cu un instrument cu model de scoica. Se fac gaurele cu un instrument de modelat sau o scobitoare.

Se asaza biscuitii in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut si apoi se presara peste unii sare de mare, peste altii susan prajit, combinand dupa gust si imaginatie .

Se dau la cuptor, la foc potrivit, aprox 10 minute fiecare tava, pana se rumenesc.

Timp total: 1h 20 min

Am obtinut aprox 150 de bucati (3 tavi).

Pastrare: Se depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/biscuiti-poseidon.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Poseidon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri fragede cu lamaie

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu lamaie

Margarina , pastrata 30 minute la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul .  Adaugam cele doua oua, amestecand pentru omogenizare. Incorporam treptat coaja si zeama de lamaie, faina...

Citeste continuarea

Fursecuri cu lamaie

Postat de gurita_ta2005

Fursecuri cu lamaie

Untul se lasa cateva ore la temperatura camerei,dupa care se taie cuburi si se pune intr-un castron inalt. Adaugam zaharul si mixam bine,adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2016, 20:28
Ce buni sunt! [
la 05.11.2016, 20:33
la 05.11.2016, 20:46
Buni, buni!
la 05.11.2016, 20:49
la 05.11.2016, 20:55
buni

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking