Biscuiti spritati, cu unt de arahide

Postat de simona72 in Dulciuri
27 Noi 2016 | 5338 vizualizari
Biscuiti spritati, cu unt de arahide

In zilele friguroase, cand stam mai mult in casa, imi place sa fac si sa experimentez retete de biscuiti. De cele mai multe ori, ii servim dimineata, la cafea sau la amiaza la ceai. De asemenea, untul de arahide este deliciul fiului meu, este de fapt o pasta de alune tare cremoasa, gustul de alune fiind intens. Reteta este foarte simpla, in general retetele de biscuiti sunt simple si se fac usor. Spritul nu este absolut nevoie sa-l folositi, eu i-am dorit putin mai sofisticati. Daca nu aveti ustensilele necesare folositi doua lingurite…simplu si delicios!!

Ingrediente

  • 100 gr unt gras
  • 100 gr zahar brut
  • 3 linguri unt de arahide
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 oua
  • 220 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt

Mod de preparare

Untul moale la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Cand untul a devenit spuma si zaharul da semne ca incepe sa se topeasca, se adauga untul de arahide. Se mixeaza pana la incorporarea completa. Se adauga treptat cate un ou, se mixeaza dupa fiecare, se adauga si vanilia sau esenta preferata. Adaugam faina treptat si mixam la viteza mica. Dupa ce toate ingredientele sunt amestecate, aluatul trebuie sa fie unul cremos si nu foarte gros. Daca vi se pare ca este prea gros, adaugati putin iaurt gras, iar daca vi se pare ca este prea moale, mai adaugati 1-2 linguri faina. Se pune aluatul intr-un pos cu sprit in forma de stea. Se da forma dorita biscuitilor direct intr-o tava cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade si se coc 10-13 minute, pana sunt usor rumeni. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se depoziteaza in cutie de metal cu capac. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti spritati, cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane ferrero rocher

Postat de sufletista

Desert bomboane ferrero rocher

Macinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela. Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin,...

Citeste continuarea

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Postat de Oana

Cel mai bun si pufos cozonac, facut cu drojdie Pakmaya

Amesteca laptele cald cu iaurtul, dizolva drojdia, pune 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina. Omogenizeaza bine si lasa sa creasca 15 minute. Cerne faina, pune un praf de sare, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2016, 09:54
Perfecti langa o cana de ceai!
la 27.11.2016, 10:01
Chiar merg de minune cu o cana de ceai!
la 27.11.2016, 10:05
buni buni
la 27.11.2016, 10:42
la 27.11.2016, 10:54

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking