Ingrediente
- 6 oua;
- un praf de sare;
- 12 linguri zahar;
- 6 linguri ulei;
- esenta de vanilie;
- 8 linguri de faina, cu varf (325 g);
- un plic de praf de copt (10 g).
- Diametru tava: 26 cm.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat de tort vanilat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|