Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Postat de simona72 in Prajituri
16 Iul 2016 | 3137 vizualizari
Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

In speranta ca v-am starnit interesul, va aduc niste briose care se aseamana la compozitie cu cea de negresa doar ca, ciocolata neagra este inlocuita cu cea alba.  In unele zone din tara se gaseste deja zmeura proaspata…din pacate eu nu am gasit in piete. Am folosit-o tot pe cea congelata, dar sper ca pana la sfarsitul lunii sa gasesc proaspata si sa pot face zmeura cu adevarat vedeta… Si pentru ca cei de la Green Sugar mi-au facut o surpriza frumoasa, nu am putut sa nu profit si sa nu le folosesc produsele si anume dulcele natural extras din stevie cu zero calorii si indice glicemic.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 150 gr unt gras
  • 2 linguri Green Sugar
  • 3 oua
  • 100 gr ciocolata alba
  • 1 parf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • 1 praf de copt
  • 280 gr faina alba
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura pasta de alune cremoasa(de la Sano Vita am folosit eu)
  • In plus: 500 gr zmeura(congelata am folosit eu)
  • 2 linguri Green Sugar gelifiant
  • Frunze proaspete de lamaita
  • 50 ml apa+1/2 lingurita gelatina granule

Mod de preparare

Pentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare.

Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga treptat cate un ou, mixand bine dupa fiecare pana la incorporarea completa. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi, se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de sare si praful de copt. Se adauga cate 3 linguri faina, se mixeaza, se adauga 2-3 linguri lapte batut, se mixeaza(se subtiaza astfel aluatul) si se contiua intercaland ingredientele pana la final. Se pune aluatul in forme din silicon de briose(in plus am folosit forme patrate de hartie), se umple pana la jumatate, se adauga 3-4 bucati de zmeura, se pune aluat peste. Se pun formele in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute, pana sunt usor rumene si trec testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca si se scot din forme.

Pentru crema: se pune smantana pentru frisca pe foc. Cand este fierbinte, dar sa nu fiarba, se adauga ciocolata taiata in bucati. Se amesteca cu o spatula pana ciocolata este complet topita. Se da la frigider pentru 2 ore, pana este complet racita. Se mixeaza cu mixerul pana capata consistenta. Se adauga la final crema de alune si se mixeaza usor pana la incorporare.

Restul de zmeura dezghetata si scursa se pune intr-o craticioara. Cele doua linguri de indulcitor gelifiant se amesteca cu 50 ml apa se pune pe foc si se lasa sa fiarba 2 minute. Se pune peste fructele din cratita, se da la foc mic si se lasa pana fructele dau in clocot. Se amesteca foarte usor pentru a nu zdrobii fructele. Se lasa sa se raceasca gemul complet. Se intinde cate o lingura buna de gem peste briose, iar deasupra se face cate un mot din crema de ciocolata cu ajutorul unui pos.

Tusa finala: in siropul scurs de la zmeura am pus ½ lingurita gelatina granule. Am lasat la hidratat cateva minute apoi am pus pe flacara foarte mica pana gelatina s-a dizolvat. Am lasat sa se raceasca, sa se inghece usor siropul si l-am turnat cate putin peste moatele de ciocolata. Nu am indulcit deloc siropul, este un contrast minunat intre siropul acrisor, crema de ciocolata, gemul de zmeura si aluatul pufos…Sa fiti sanatosi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura dungata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura dungata

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i...

Citeste continuarea

Prajitura cu budinca si prune

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu budinca si prune

Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine. Punem restul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2016, 11:47
Superbe blondinele tale
la 16.07.2016, 11:56
ce bune
la 16.07.2016, 12:16
delicioase!
la 16.07.2016, 14:17
Ce bunatate!
la 16.07.2016, 14:31
Te-ai facut blonda?

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking