Boeuf Stroganoff

Postat de simona72 in Vita
17 Oct 2014 | 4695 vizualizari
Boeuf Stroganoff

By Jamie Oliver...este un preparat care poarta numele unui bucatar rus si care a castigat un concurs culinar cu acest preparat. Reteta originala nu o stiu, dupa toate cautarile mele pe net...dar, am vazut reteta asta la tv si mi-a placut mult varianta lui Jamie. Asa ca eu va invit sa o incercati pentru ca este simplu si rapid de facut si este si super delicioasa...

Ingrediente

  • 700-800 gr pulpa de vitel sau vrabioara
  • 350 gr ciuperci champinion
  • 3-4 castraveti murati
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii
  • 50 ml coniac
  • 1 cescuta de zeama in care au stat castravetii murati
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 gr iaurt gras sau smantana
  • pentru garnitura: orez basmati

Mod de preparare

Castravetii murati se taie in felii subtiri. Ceapa se taie pestisor, iar patrunjelul se taie si el marunt...eu m-am folosit de robotul de bucatarie. Adaugam peste aceste ingrediente un praf de sare si 1 cescuta de zeama in care au stat castravetii murati. Se amesteca si se da deoparte.

Carnea, se spala, se curata de pielite, se usuca cu prosoape de bucatarie si se taie in fasii. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.

Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun doua linguri ulei de masline intr-o tigaie wok, iar cand uleiul s-a incins se adauga ciupercile si se prajesc la foc iute. Dupa prajirea ciupercilor, se adauga 3/4 din compozitia de castraveti murati cu ceapa, pe care le-am scurs de surplusul de zeama strangadu-le intre palme. Se lasa la foc iute pentru 3-4 minute pana ceapa s-a inmuiat. Se da deoparte.

Se pun in tigaia wok celelalte doua linguri de ulei, se lasa la incins si se adauga carnea taiata fasii. Se trajesc bucatile de carne la foc iute, se adauga la final coniacul, se mai lasa 2-3 minute pe foc, se adauga apoi compozitia prajita de ciuperci, castraveti si ceapa. Se lasa alte 3-4 minute pe foc sa se intrepatrunda toate aromele, iar la final se adauga iaurtul sau smantana. Se serveste mancarea calda cu garnitura de orez basmatii fiert simplu, iar deasupra se pune cate putin din amestecul de castraveti oprit dinainte. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Stroganoff" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Boeuf Stroganoff

Postat de elucubratiiculinare

Boeuf Stroganoff

Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper. Carnea se spală și se taie...

Citeste continuarea

Stroganoff de vita

Postat de Retetegg

Stroganoff de vita

Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut). Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.10.2014, 11:31
foarte buna
la 17.10.2014, 11:36
Si eu as manca asa bunatate !!!
la 17.10.2014, 11:39
Mai sa fie,v-au apucat limbile straine pe toate...
la 17.10.2014, 11:42
Cleme)nu ne mai ajunge limba noastra
la 17.10.2014, 12:01
Simo, ce buna e salatica

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking