Bomba de ciocolata

Postat de ianculubita in Torturi
21 Ian 2015 | 5869 vizualizari
Bomba de ciocolata

Am reprodus aceasta "bomba" din revista Good Food pentru ca prea frumos arata si m-a incantat; va spun ca este super delicioasa dar de caloriile ce se ascund nu mai vorbesc pentru ca se potriveste bine numele retetei,intradevar o bomba!!! O recomand persoanelor cu "dusmani"sau nu!!!

Ingrediente

  • Blat
  • 175 g unt foarte moale
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 75 ml lapte batut
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri otet din vin alb
  • Ganache de ciocolata si umplutura
  • 450 ml frisca lichida
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 100 g ciocolata alba taiata
  • 100 g ciocolata neagra taiata
  • 200 g ciocolata cu lapte taiata
  • 180 g crema de branza
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g merisoare uscate
  • decor stelute

Mod de preparare

Pentru blat se pun toate ingredientele in robot iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme de semisfera (eu am pus in doua castroane din inox unse cu unt si tapetate cu faina) si se coc la foc mic 30-40 min

Pentru ganache,se toarna frisca in cratita pe foc, se adauga coaja de portocala iar cand incepe sa fiarba se da deoparte, se toarna 50 ml din aceasta frisca peste jumatate din cantitatea de ciocolata alba intr-un bol iar restul peste ciocolata neagra si ciocolata cu lapte, in alt bol; peste 2-3 min se amesteca pana se topesc bine si rezulta o crema fina si lucioasa

Se pune crema de branza intr-un bol, se amesteca cu zaharul pudra si crema racita de ciocolata alba, se amesteca bine apoi se incorporeaza merisoarele si se lasa la frigider

Dupa ce blaturile s-au racit, se face cate o gaura in partea plata cu o adancitura de 4 cm, se umple fiecare cu crema de branza, se intinde cu grija si la suprafata pentru ca jumatatile sa se lipeasca mai usor, se aseaza bomba pe un gratar, se toarna ganache-ul, se uniformizeaza toata suprafata si se lasa la frigider 30 min dupa care se scoate, se toarna restul de ganache acoperind spatiul dintre cele doua blaturi si se lasa din nou la frigider; dupa ce s-a intarit bine se transfera pe un platou, se topeste la microunde restul de ciocolata alba, se toarna peste prajitura, se presara merisoare si stelute si se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomba de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Postat de rhapsody

Bomba de ciocolata cu zmeura si rodie

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si...

Citeste continuarea

Tort bomba de portocale

Postat de Toamna07

Tort bomba de portocale

Mod de preparare BLAT: Topim untul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde,apoi adaugam zaharul si amestecam bine.Punem si ouale ,zeama de la cele 2 portocale. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2015, 10:17
Ce fain arată
la 21.01.2015, 10:44
la 21.01.2015, 11:39
Cred ca e delicioasa.
la 21.01.2015, 11:42
Interesanta reteta...nu e asa de usor de facut...Felicitari!! Dupa ingrediente cred ca este si delicioasa!
la 21.01.2015, 11:43
foarte buna ciocolata si arata minunat

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking