Ingrediente
- 240 gr de ciocolata (eu am folosit neagra)
- 20 gr de unt
- Pentru umplutura:
- nuci/stafide/alune/fistic/visine din visinata
- eu am folosit gem de capsuni si merisoare uscate
- *forme pentru bomboane de ciocolata sau forme pentru cuburi de gheata
Mod de preparare
Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte.
Amestecati pana se topeste si incorporati si untul.
Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata.
Se umplu pe jumatate formele cu ciocolata topita. Se pune umplutura si se umplu formele cu ciocolata. Se indeparteaza excesul de ciocolata folosind o spatula.
Se tin la congelator pentru 20 de minute sa se intareasca.
Se servesc cu multa pofta!
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit vreo' 50 de bomboane pe care le-am facut in forme cumparate de la Ikea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|