Ingrediente
- 1/2 cozonac
- 2-3 linguri rom
- 100 g ciocolata neagra
- 2 linguri zahar pudra
- 5-6 linguri lapte
- 50 g unt (margarina)
- 1 lingura cacao visine (visinata)
- Finisare:
- glazura de ou ( Dr Oetker) sau 200 g ciocolata alba ( eu am folosit ambele variante)
- bombonele decorative
Mod de preparare
1. Taiem cozonacul cubulete...separat, intr-un ibric preparam un fel de glazura din unt, lapte, ciocolata neagra, zahar pudra si cacao. Topim aceste ingrediente la foc mic, apoi le turnam peste cozonac! compozitia obtinuta o lasam putin la racit, apoi fie o dam prin robot, fie o framantam manual, pana rezulta un fel de pasta, usor lipicioasa. Lasam totul la racit! Tips: daca vi se pare compozitia prea moale, incorporati cativa biscuiti sfaramati sau inca putin cozonac ( se simte la mana cum trebuie sa iasa)
2. Cu o lingurita, luam gramajoare din aceasta pasta, le aplatizam usor, apoi le punem cate-o visina in mijloc.
3. Modelam "guguloiele" respective sub forma de mingiuta, le trecem repede prin ciocolata topita, ajutandu-ne de o furculita!
Decoram dupa inspiratie si lasam bombonelele la racit pe o tava acoperita cu hartie de copt! Pastram desertul la frigider!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane din resturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|